Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

"Ardeny 1944" - 8 grudnia 2018 r., Karolew k. Aleksandrowa Łódzkiego (ASH)

Recommended Posts

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Z listą bardzo dobrze - jest w Excelu i powoli puchnie.

Natomiast stanów osobowych oddziałów nie podam. Dowiecie się na miejscu ilu będzie kolegów po drugiej stronie. Co do kworum mamy 1/3 składu zgłoszoną, opłaconą 1/4.

Posted

Dominik jest wniosek formalny. Rozważ proszę start 10 00. Jest zima, nie planujemy grania nocnego wiec kolegów z dalszej odległości czeka wstawanie o 4 rano aby w miarę dojechać. Zawsze możemy pograć do zmierzchu aby był czas na manewry a obecność 95 % na odprawie ułatwia zrozumienie gry i przydział zadań. 

Posted

Nie uważasz, że jeśli przesuniesz godzinę na 10:00 to wtedy część ludzi zjawi się o 11:00 :) ?

Można by oczywiście ustalić późniejszy czas rozpoczęcia i rozpocząć o planowanej godzinie a ze spóźnialskich zrobić karne jednostki, które dostaną na początek jakieś przerąbane zadanie :) .

p.s. Ja oczywiście będę. Termin mam zaklepany. Czekam tylko na Matki Boskiej Pieniężnej żeby puścić formalne zgłoszenie.

Posted

OK przemyślę temat. Zachód słońca jest przewidziany w dniu 8 grudnia na 15:24, a chciałbym by uczestnicy mieli do dyspozycji trochę ponad 5 godzin gry, bo często jest tak, że jak jest mniej to "nie opłaca mi się jechać".

Posted

Nie mam daleko, mnie za bardzo problem nie dotyczy, jadę z domu cały czas  A2 a chodziło raczej tych co jadą z daleka więc ten dojazd "na rano"  byłby przeszkodą. Ale jak 9 00 to 9 00 luz. 

Posted

Właśnie, przyjazd w piątek. Nie ukrywam iż dla ekipy którą z podkarpacia wpadniemy myślimy jechać już w pt, bo od nas to min 5,5 h drogi, i nie ukrywam że bardzo liczymy na możliwość noclegu na miejscu :) Także jeśli jest jakaś możliwość spania na terenie gry to chętnie skorzystamy :) 

Posted

Najprawdopodobniej będzie dostęp do terenu już w piątek wieczorem. Są tam ziemianki, w których może nocować kilkanaście osób, pole namiotowe, bieżaca woda i latryna. Jest miejsce na ognisko. To wszystko potwierdzi jeszcze Dominik, pewnie w poniedziałek.

Posted

Halo, halo, nie śpimy.

Garść informacji dot. gry od HQ. 

1. Kwestia noclegu - nie będzie problemu z przyjazdem w piątkowy wieczór i stanięciem obozem na miejscu. Ryba powiedział mi, że do dyspozycji graczy będzie parking i pole namiotowe oraz ogrzewana ziemianka. Także spanie w samochodach i namiotach. Baza pomieści ok. 10-12 osób (jak się ścisną), bo pomieszczenie ma ok. 50 m2. Także jak ktoś reflektuje to proszę o info na PW albo pocztą elektroniczną. HQ będzie w piątek na terenie gry, ale na noc zwija się do ciepłego łóżka by powrócić rano.

2. Pozostajemy przy dotychczasowym harmonogramie. Spotykamy się o godz. 8 by się wyszpejować i polansować. Potem odprawa ogólna z przeglądem wojska przez HQ, odprawa szczegółowa dowódców alianckich, wymarsz oddziałów alianckich, odprawa szczegółowa dowódców niemieckich, wymarsz oddziałów niemieckich. O 9 planujemy start gry.

3. Coś z napędem motorowym do przerzutu części oddziałów będzie. Jeszcze nie wiem co, ale coś będzie. Także ci, co mają najdalej zapewne zostaną podrzuceni na 4 kołach.

4. Zapraszam do zgłoszeń na funkcyjnych. Póki co mamy obsadzone tylko stanowiska radiooperatora i sapera w XXX Korpusie oraz sapera w Dywizji Panzer Lehr.

5. Na dziś mamy zgłoszone 50% kworum.

6. Zgłoszenia przyjmuję WYŁĄCZNIE na adres poczty elektronicznej domin007@poczta.onet.pl lub przez PW. Żadne "Będę!" albo "Przyjadę!" czy "70/30, że będę." nie będzie brane pod uwagę.

Zachęcajcie kolegów, którzy mają albo niekompletne stylizacje, albo pochowane Flecktarny czy DPM-y albo stylizacje partyzanckie. Specjalnie obniżyliśmy wymogi mundurowe  z myślą o tym by mogli do nas dołączyć na tej grze. Ci co chcą przyjechać ale się zapomnieli zapisać - niech nie zwlekają. Im szybciej zbierzemy kworum tym lepiej przygotujemy rozgrywkę.

Posted

Liczę zwłaszcza na "Ciemną Stronę", bo jak na razie rozprzężenie i defetyzm rozkłada Niemców. Alianci mają póki co ponad dwukrotną przewagę liczebną nad Niemcami, a to przecież Rzesza ma prowadzić natarcie.

Posted

Cześć! 

Jestem tu nowy. Od ponad roku mam szpej niemiecki, niemalże wszystko z Nestofa, więc sylwetka jest na dobrym poziomie jak na ASH. Jednakże uczęszczałem tylko na strzelanki lokalne, weekendowe. Chciałbym w końcu załapać się na wydarzenie historyczne. Przyznam się bez bicia, nie mam prawka i auta, więc jestem całkowicie niemobilny. Stąd moje pytanie. Jedzie ktoś z Warszawy lub Otwocka i ma wolne miejsce?

Serdecznie pozdrawiam wszystkich.

Posted

Mówisz i masz. Z Warszawy zawsze parę osób czy to po stronie alianckiej czy to po stronie niemieckiej się znajdzie. W razie W zawsze możesz dotrzeć pociągiem do Łodzi i stamtąd ktoś z lokalnych graczy Cię może odebrać.

P.s. Przekroczyliśmy połowę wymaganego kworum. Strona aliancka powiększyła przewagę nad Niemcami do 3:1.

Posted

Wyraźnie Axis stawiają na historyczne odwzorowanie sytuacji frontowej i ....czekąją do 4 30 nad ranem, 16 Grudnia aby uderzyć na nas znienacka. A na serio zapisujcie się Koledzy i Koleżanki bez Was ta, super zapowiadająca się gra,  nie odbędzie się !!!

wacht_am_rhein_1944_by_janklimecky_d5xoufc-fullview.jpg

Posted
W dniu 19.10.2018 o 18:48, wania56 napisał:

Termin wolny od pracy ale dużo wcześniej już zaklepałem go na manewry. Ten rok faktycznie zakończę z zerową frekwencją na imprezach ASH...

Wania to niestety chyba jest nas dwóch .....

Posted
23 godziny temu, Budweiser napisał:

Wstępnie się deklaruję. Na dniach pójdzie ewentualne zgłoszenie. Jestem nieco uzależniony od szczytu klimatycznego. 

Jeszcze przy okazji zapytam: Dominik, co do piro, dymne zezwolone?