Ivanfromrussia Posted August 20, 2018 Report Posted August 20, 2018 Mam problem z moją cymą. Kupiłem 3 midy od cymy i nie podają kulek na auto. na singlu co jakiś czas trafi się pusty strzał, ale na auto to jak seria potrwa dłużej niż 5 kulek to jest to cud. Najdziwniejsze jest to że stokowy hicap podaje świtnie. Ktoś zna przyczynę i/lub rozwiązanie? Quote
Budweiser Posted August 20, 2018 Report Posted August 20, 2018 A ładowałeś pierwszy raz magazynki zgodnie z instrukcją ładowania midów? Quote
Ivanfromrussia Posted August 22, 2018 Author Report Posted August 22, 2018 W dniu 20.08.2018 o 17:50, Budweiser napisał: A ładowałeś pierwszy raz magazynki zgodnie z instrukcją ładowania midów? kolega mi mówił żeby nic z nimi nie robić tylko ładować do pełna Quote
Budweiser Posted August 22, 2018 Report Posted August 22, 2018 (edited) - podczas pierwszego użycia NIE WOLNO w pełni załadować magazynków, może to doprowadzić do ich uszkodzenia,- w celu zapewnienia bezawaryjnej obsługi NALEŻY magazynek przesmarować za pomocą oleju silikonowego, aplikując go w niewielkiej ilości do otworu wylotowego,- za pierwszym razem NALEŻY naładować magazynek kilkunastoma kulkami, a następnie usunąć je. Czynność tę należy powtarzać, dodając za każdym razem dziesięć kulek, aż do momentu osiągnięcia pełnej pojemności magazynka,- PAMIĘTAJ, po zakończonej grze ZAWSZE usuwaj kulki, NIE POZOSTAWIAJ ich w magazynku, gdyż może to spowodować wcześniejsze zużycie sprężyny,- PAMIĘTAJ o konserwacji za pomocą oleju silikonowego,zastosowanie się do powyższych zasad, zapewni długie, bezawaryjne oraz wolne od zacięć użytkowanie produktu".Informacje pochodzą z taiwangun.com. Edited August 22, 2018 by Budweiser Quote
Huba_lbn Posted August 22, 2018 Report Posted August 22, 2018 @Budweiser Ja tam nigdy tej "instrukcji" co do ładowania midów nie przestrzegałem. A już na pewno nie używałem oleju sylikonowego, przecież to zaraz się magazynek zasyfi i kulki będą w oleju przez co kulki też w nim będą i hopek nie będzie za bardzo działał. Jedyny sensowny punk to rozładowanie magazynka po strzelance, ale zdarzało mi się że magi były tydzień naładowane bo zapomniałem i nic się nie stało. @ivanfromrussia Magazynki które kupiłeś były produkcji CYMY? Jakiej firmy kulki używasz? Quote
Ivanfromrussia Posted August 22, 2018 Author Report Posted August 22, 2018 3 godziny temu, Huba_lbn napisał: @ivanfromrussia Magazynki które kupiłeś były produkcji CYMY? Jakiej firmy kulki używasz? Tak od cymy, dokłądnie ten: https://gunfire.com/pl/products/magazynek-mid-cap-do-replik-typu-ak-1152194485.html A kulki Specna arms core 0.25g Quote
Huba_lbn Posted August 23, 2018 Report Posted August 23, 2018 A te Specna Arms Core to nie jest przypadkiem rebrand Rocketsów? Trzeba by sprawdzić na sprawdzonych kulkach, np. G&G. Quote
Recommended Posts