Tanaj Posted June 25, 2018 Report Posted June 25, 2018 Pisałem już w zielonych, ale OFF mnie wyrzucił ze względu na to, że nie jestem zielony. :P Wracam do airsoftu po długiej przerwie i szukam repliki na start. Docelowo chciałbym zamknąć się w budżecie 600 zł. Po długim przeglądaniu forum i oferty sklepów, zastanawiam się nad wyborem między AKMSem Boyi z Tajwana a M16 JG ze Zbrojowni. Wiem, że kupowanie taniego M16 to strata kasy i lepiej dołożyć 1000 zł i kupić coś porządnego, ale do M16 mam sentyment z czasów kiedy jako nastolatek biegałem ze sprężynką po lesie. Jedyne co mnie powstrzymuje to strach przed tym, że replika rozpadnie mi się w rękach, jeżeli to faktycznie tandeta to nie będę się upierał. Niestety, opinie na forum o M16-kach JG są raczej stare i nie wiem na ile są aktualne. Z drugiej strony jest AKMS od BOYI. Wydaje mi się że Boje mają niezłą opinię, mimo że niektórzy narzekają na niedbałe wykonanie. Przy tej promocji u Krakmanów, wydaje mi się że stosunek cena/jakość jest całkiem niezły i chyba byłby to rozsądniejszy wybór. Będę wdzięczny za pomoc w wyborze. Jeżeli uważacie że w tej cenie jest lepszy wybór niż to co tutaj podałem, to jestem otwarty na sugestie. Quote
wallop Posted June 25, 2018 Report Posted June 25, 2018 O AK się nie wypowiem, ale M16 JG sobie daruj. Więc jeśli chodzi o emki w cenie do 600zł szukaj metalową Specnę. Powyżej za 800-900zł masz replikę Evolution Airsoft, która ze Specną robi co chce. Za 900-1000zł masz VFC pierwszej klasy, która zarówno od Specny jak i EA jest lepsza.. Serio, do EA warto dorzucić grosza, IMO to takie minimum jeśli chodzi o kupno sensownej emki. Quote
Recommended Posts