Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześc. Ostatnim razem złożyłem GB V2 strzelało aż nagle mi mosfet siadł noto wymieniam kable i tera skręcam...i nic. Naciąga i strzela co pare razy (problem z naciągnięciem sprężyny). Części dobre wszystko dobrze złożone i nic. Obstawiam podkładkowanie ale robie jak w necie i na filmikach i krucho mi idzie :v. 

Posted

MOSFET to o ile wiem układ oparty o jakieś elementy elektroniki "scalonej". Jeżeli Ci padł to wymieniać kable możesz sobie ile wlezie...Jeżeli "siadł" to sfajczyło się coś w układzie scalonym, jakichś diodach czy innych pierdołach. Na to jest tylko jedno lekarstwo - WYMIANA - ale nie wymiana kabli tylko całego układu. 

Posted
15 godzin temu, predarcio napisał:

Części dobre wszystko dobrze złożone i nic. Obstawiam podkładkowanie ale robie jak w necie i na filmikach i krucho mi idzie :v.

A ja stawiam na złe poskładanie i/lub uszkodzone części. Piszesz, że robisz tak jak na filmikach - okej, ale to znaczy, że się dopiero uczysz, a tu na 100% popełnisz jakiś błąd czego skutkiem jest założenie tego tematu.

13 godzin temu, thor_ napisał:

No to powodzenia... jakoś nie wydaje mi się, że to podkładki ;) Ale życzę by tak było ;) 

Też nie wydaje mi się, aby była to wina podkładkowania. Ale to również należałoby sprawdzić.

Tak czy siak... ja tu stawiam na problem z kostką stykową/przerywaczem :) W sumie jestem przekonany na 99%

Posted (edited)

Jak możesz powiedz czemu tak twierdzisz, potem moge zrobić zdjęcia.

Kiedyś miałem ten sam problem, ale zmieniłem podkładkowanie i zaczęło normalnie strzelać.

Edited by predarcio
Posted
17 godzin temu, thor_ napisał:

No to gratulacje że się  udało bez większego grzebania ;)

Czy ja wiem czy bez większego :v Rozbebeszyć i tak musiałem i wszystko przesmarować także.

Posted

Dla mnie problem większy jest wtedy jak musisz kupować połowę nowych części do GB ;) A jak się da sprawę załatwić podkładkowaniem to nic tylko się cieszyć ;)