WerWa Posted May 30, 2018 Report Posted May 30, 2018 Witam Serdecznie. Tak jak w tytule szukam repliki AK w cenie do 2000 zł. Interesują mnie głównie repliki stal + drewno. Robiąc rekonesans zaciekawiły mnie repliki E&L ze względu na swoją pancerność aczkolwiek kiepsko z ich dostępnością głównie chodzi mi tu o replikę AKM, AK-74 oraz AKS-74U (bez żadnych dziwnych chwytów przednich). Również czytałem o marce LCT ale wywnioskowałem, że E&L mimo wszystko bardziej warto kupić, jeżeli się mylę proszę o sprostowanie. Ciekawa również wydaje się seria GK od G&G aczkolwiek bateria w chwycie przednim wywołuje u mnie obawy. Jeżeli chodzi o taktyczne wersje AK w kręgu zainteresowania jest RK-74 od G&G z tym, że twórcy tu moim zdaniem poszaleli jeżeli chodzi o szyny RIS jest ich zdecydowanie za dużo i psuje to trochę linie karabinu (moje osobiste zdanie). Podsumowując zależy mi bardzo na trwałości i prostoty wykończenia zewnętrznego i serdecznie proszę o wskazówki którą replikę/markę wybrać. Quote
Kajzerken_ Posted June 1, 2018 Report Posted June 1, 2018 G&G bym sobie odpuścił. Polecieli nieco z powtarzalnością ich jakości. Jeśli chodzi o same te kałachy to sporo widziałem już narzekań na przeróżne usterki w nich zazwyczaj kłopotliwe w naprawie. Stali tam praktycznie nie ma. Wykonanie jest dobre, ale czuć, ze trzymasz zabawkę. LCT to taki złoty środek. Świetne wykonanie, dobre bebechy, bardzo dobra powtarzalność modeli. Będziesz pan zadowolony. E&L oferuje wrażenie bliższe obcowaniu z palnym kałachem. Jest nieco surowszy i koszerniejszy. Środek porównywalny z LCT na mały + dla el za silnik (elm170). Kosztem tego, można czasem trafić na efekt chińskiej kontroli jakości i dostać coś delikatnie mówiąc "wymagającego poprawek". Zdarza się to rzadko no i w razie czego masz zwrot lub gwarancje. Wybieraj co chcesz, za ten hajs z shitem nie zostaniesz. Quote
suwal Posted July 4, 2018 Report Posted July 4, 2018 (edited) jedyny i wlasciwy wybor do GHK plus minus 300pln , ciezko na PL rynku o repliki GHK ale uwierz mi na zachodzie a dokladnie mowiac za oceanem bija rekordy popularnosci za osiagi i wykonanie , w zaleznosci od modelu i upodoban 400-700USD pozdro! dobra wróc , po cle i Vat i przesylce wyjdzie kolo 2500 :( Edited July 4, 2018 by suwal Quote
TepesRaf Posted October 7, 2018 Report Posted October 7, 2018 A co sądzicie o WE AK74 UN + ewentualnie tuning bebechów na stal? Quote
sledz Posted October 8, 2018 Report Posted October 8, 2018 Nieudziwnione AK od E&L pojawiają się na gunfire co kilka tygodni. Poczekaj aż będzie dostępny i będziesz zadowolony. Quote
Mendi Posted October 28, 2018 Report Posted October 28, 2018 Jeśli chodzi o aegi to brałbym e&l. Porównując kilkanaście replik ak od e&l i lct, to mimo wszystko byłbym za lct. Może i faktycznie e&l są z zewnątrz surowsze niż lct, ale przez to faktycznie bliższe oryginałowi. A jak rdzewieć lubią, ba jak ostre. Co do bebechów, to też wolę e&l - tyle tylko że tym replikom prosto z pudła trzeba poprawne podkładkowanie zrobić, bo stockowo działają jakby im ktoś piasku nasypał. Poza tym e&l mają dziwną tendencję do brzęczenia po strzale, niezależnie od użytej sprężyny, podejrzewam że to kwestia spasowanai gb z body. W lct nie zaobserwowałem owego brzęczenia, mają bardziej miękką pracę mechanizmu. Natomiast jeśli miałby być to gaziak, to tylko GHK. Miałem od nich konwersję gazową z wzmocnionymi częściami od ratecha, a późnej kompletnego akma gbb. Frajda ogromna z obsługi i strzelania. Gorzej natomiast z dostępnością, kosztem i żywotnością magów. Quote
Recommended Posts