Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Wyciekło takie coś:

eWkiqCj.jpg

Kwestia tego w jakie realia zabierze nas nowy Battlefield wydaje się przesądzona. Cieszycie się, czy wolelibyście jednak "powrót" do współczesności?

Powiem szczerze, że ja cieszę się jak dziecko, bo wielkie mapy, wielkie szarże i dużo akcji sprawiło, że pokochałem Battlefielda 1, a ten model przeniesiony na pola bitew IIWŚ sprawia, że zapłacę EA każde pieniądze za każdy ewentualny dodatek.

Edited by Budweiser
Posted (edited)

Jest jeszcze

.

Dzisiaj o 21 na

będzie oficjalna zapowiedź.

"RIP COD" :D

Ciekaw jestem co zaprezentują, być może pora zaopatrzyć się w nowego pieca :) ew ps4.

Edited by Vender
Posted

Ja chyba jestem w mniejszości, bo mi BF1 niezbyt przypadł do gustu pod względem rozgrywki (za to oprawa graficzna jest boska :D). Mam nadzieję, że tempo rozgrywki zwolni i wróci do tego, które znamy z co najmniej BF3/BF4.

Odnośnie RIP COD: jak dla mnie tych serii już od dawna nie ma sensu ze sobą porównywać przez zupełnie inny styl rozgrywki. O ile zawsze byłem fanem obu serii, to póki co Black Ops 4 jest dla mnie pozycją do ominięcia, zaś BFV do delikatnego jarania się ;).

PS. Ja bym się wstrzymał z ocenianiem okresu historycznego: w BF1 mieliśmy mieć realia I Wojny Światowej, a otrzymaliśmy poligon testowy prototypów broni z tego okresu, gdzie większość graczy lata z automatami. Teraz równie dobrze możemy mieć drugowojenny steampunk :D

Posted

Kurcze po raz kolejny zdrowy rozsądek i historia przegrały z poprawnością polityczną...

ale jak przymknąć na to oko to gejmplej może być całkiem przyjemy. Czekam na więcej ale na pewno hajp zarył o dno.

• 3 weeks later...
  • 5 months later...
Posted

Jutro oficjalny start gry. Można jednak już grać od 9.11.  Jak wasze wrażenia?

Według mnie na plus póki co :
- kule przebijają drewno, zadając przy tym obrażenia
- dźwięk samolotów i cała otoczka audiowizualna tworzą fajny klimat (spadający śnieg, widoczny na ręce +)
- dla zwolenników realizmu i poprawności historycznej u nazistów są tylko białe postacie do wyboru
- padanie do tyłu na plecy uratowało mnie i kolegów wielokrotnie :D
- ciężkie pojazdy są naprawdę wolne

na minus:
- gameplay/strzelanie itd. zdecydowanie inne niż w BF1, tyczy się broni i pojazdów
- broń przypisana dla szturmowców póki co nie zawiera żadnego PM 
- wszechobecne błędy, które np. zmuszają do wyjścia z gry w trakcie rundy bo zawiesi się np. menu i nie można się odrodzić :D 
- po ukończeniu zadania nowe można przypisać z menu głównego, tak samo specjalizacje do broni - dla mnie to duży minus

Mam też wrażenie, że thompson niesłusznie zadaje mniejsze obrażenia od MP40 i ogólnie ma gorsze statystyki od innych PM. Czołgi jakby miały słabszy pancerz od samolotów, też trzeba trochę innego podejścia momentami niż w BF1. 

Posted

Gram od 15.11. Błędów sporo, ale to norma i da się grać normalnie - przynajmniej u mnie. Poczekamy na aktualizację. 

Krótki TTK jest świetny moim zdaniem. 

Customizacja postaci - bardzo fajna rzecz. Wprawdzie nie jest to TPS więc nie cieszę tym oka jak w "Wildlands" no ale ładne. Tylko poprawność historyczna leży niesamowicie płasko. Brytyjczycy to mają więcej amerykańskiego umundurowania niż swojego :p 

Mam nadzieję, że zgodnie z tym co mam na okładce gry w którejś aktualizacji pojawią się amerykanie wraz z Garandem, Springfieldem itp.

@OFF na czym gracie? PC?

Posted

PC :) Póki co 4 osobowy skład, ale po premierze ma ulec zwiększeniu. Chcących wspólnie pograć zapraszam na PW lub OFFik na originie. Szkoda, że teamy są 4-osobowe. Jak tak stawiają na kooperację to IMO 6 miejsc w składzie byłoby w sam raz. Z drugiej strony domyślam się, że chcieli uniknąć sytuacji gdy ktoś nie ma teamu (w BF1 składy były na 5 osób chyba).

Posted

Też gram od 15tego (PC).

Z plusów to na pewno lepsza optymalizacja, BF1 miał jakiś problem z i5 przez co często spadały mi fpsy (bez względu na ustawienia), teraz jest spoko. Strzelanie o niebo lepsze, odrzutu można się nauczyć bardzo szybko. Przy losowości strzałów w poprzedniku miałem skrajne uczucia. 

Z minusów to tragiczny balans niektórych elementów. Parę map w połączeniu z trybem Airborne to koszmar dla atakujących. Szturmowiec z dostępem do takiego arsenału i liczby gadżetów wybuchowych potrafi sam zniszczyć czołg wroga i masę przeciwników przy okazji. Muromiec 2.0 jest jeszcze silniejszy. No i największy problem to TTK=/=TTD na ten moment. Żeby zabić, będziesz musiał władować w kogoś powiedzmy 4-5 strzałów, gdy on ma szansę Cię zabić tylko dwoma, mówiąc o tej samej broni oczywiście.

Trzecia sprawa to customizacja wizualna. Każdy kto miał choć trochę styczności z tematyką 2wś wybuchnie śmiechem na większość 'kosmetyków' które przygotowało DICE.

Ogólnie rzecz biorąc to można gierkę nawet polecić. Deweloperów z DICE nie zaliczyłbym do najwybitniejszych i najmądrzejszych, ale jakieś aktualizacje wejść muszą, więc nie ma co się martwić błędami. BF4 oraz BF1 też były ledwo grywalne przy premierze.

Posted
2 godziny temu, Meister napisał:

No i największy problem to TTK=/=TTD na ten moment. Żeby zabić, będziesz musiał władować w kogoś powiedzmy 4-5 strzałów, gdy on ma szansę Cię zabić tylko dwoma, mówiąc o tej samej broni oczywiście.

Mógłbyś mi to wytłumaczyć ? :D

2 godziny temu, Meister napisał:

Trzecia sprawa to customizacja wizualna. Każdy kto miał choć trochę styczności z tematyką 2wś wybuchnie śmiechem na większość 'kosmetyków' które przygotowało DICE.

Brytyjski hełm, amerykańskie spodnie spadaków w komplecie z opinaczami. Połączenie idealne :D :D :D.

Posted

Sam do końca tego nie ogarniam dokładnie, ale z tego co zrozumiałem z wypowiedzi innych ludzi, przez to że teraz dużo rzeczy jest ogarniane przez serwer, to one po prostu nie wyrabiają z obliczeniami. Dlatego pojawiają się właśnie takie kwiatki jak źle obliczane obrażenia, więc jak kiedyś się spotkasz z sytuacją, że ktoś skasował Cię np ze Stena w ułamek sekundy, pomimo że to pe-em, to już wiesz co było powodem. :)

A co szpeju to można wymieniać i wymieniać xD Lewitujące kabury niemieckie, ładownice przywiązane do uda albo kostki, dziwne kamuflaże itp. W jednym skinie nawet widziałem niemca z szelkami, ale Y nie był na plecach tylko na brzuchu. Śmiało można powiedzieć, że deweloperzy chcieli zrobić coś co wygląda 'cool'.

Posted

Ok, ok rozumiem.  Niech patchują, łatają i aktualizują. Jeśli takie błędy obliczeniowe występują to mam nadzieję, że jak najszybciej zostaną naprawione, tak czy siak krótki TTK jest mega fajną opcją i obecny mi odpowiada. 

Bliżej grze wtedy do trybu hardcore, ale z całym interfejsem. W BF4 grałem praktycznie tylko na hardcorze, ale w BF1 całkowicie nie potrafiłem się do tego trybu przystosować, a tam IMO TTK był zdecydowanie długi. Chyba nawet trochę zbyt długi dla niektórych broni. 

Posted

Wczoraj spotkała mnie kwintesencja Battlefielda.

Bitwa o Francje - walka o punkt na wielkim moście pośrodku mapy. Alianci zaciekle się bronią, my posuwamy się powoli naprzód. Wizualnie robotę robią:

1. Wybuchy granatów, ogólny rozpiździel dookoła.

2. Widok posuwających się naprzód żółnierzy używających możliwości klęczącej pozycji i nowej opcji - szybkiego poruszania się w niej. Fajnie to wygląda z perspektywy trzecioosobowej. 

Trochę utknęliśmy. Już chyba trzeci raz podnosi mnie medyk, kończy się amunicja w MG34 (a sieje się z tej maszyny baaardzo satysfakcjonująco), brytole trzymają linie zza robionych na szybko umocnień. I nagle zza pleców wjeżdza Panzer IV, kilka strzałów - robi się luka, lecimy do przodu, obrońcy odpadają jeden po drugim. Punkt, jak i sektor przejęty.

Jakby to powiedział pewien piłkarski autorytet: "To są te detale". Te właśnie, których nie da się spotkać w Call of Duty. Te które sprawiają, że od Battlefielda 2 seria ta ciągle gości na mojej półce. 

Posted

No niestety, ale ja w tym momencie więcej klnę na tę gierkę. Aczkolwiek mając drużynę 3-4 osobową i teamspeak przyjemnie się gra. Momenty o których wspomniałeś zdarzają się raz na jakiś czas, to trzeba przyznać. Ogólnie mógłbym pozytywnie ocenić tę gierkę, ale jest to oparte o nadzieję, że DICE naprawi większość błędów i zbalansuje klasy/bronie/mapy.

PS. Wiem, że to dopiero pierwsze 2 tygodnie gry, ale patrząc na BF1 to niektórych błędów nie potrafili naprawić do dziś.

Posted

Zmiany mają ponoć 19 stron, ciekaw jestem ile z nich będzie dobrych, ile złych, a ile całkowicie idiotycznych. No i dochodzi jeszcze kwestia co się zepsuje po naprawie jednej z rzeczy xD

Posted

Oby łatka poprawiająca nadchodzący update też wyszła dosyć szybko :D 

A co do walki o ten most to właśnie jeden z moich ulubionych momentów w BF V. Nacieranie grupą na punkt B od strony E, wspólna walka przeciw lub z czołgami na moście, przelatujące nad głowami myśliwce. To potrafi wciągnąć. 

Apropo fajnych momentów to dziś na mapie Rotterdam jeden z czołgów głupio zatrzymał się na moście. Zamiast atakować czołg posłałem rakietę w most nad kanałem (nie spodziewałem się, że jeden strzał starczy) i czołg leciał już do wody :D Takie akcje dają trochę radochy ;)