Yahalom Posted May 16, 2018 Report Posted May 16, 2018 Kupiłem właśnie u Krakmanów kolimator kosztujący kupę $$$, którego ni cholery nie potrafię włączyć :D Włożyłem baterię (na różne sposoby, bo nie ma oczywiście opisanego kierunku biegunów...) i nic się nie świeci... Podejrzewam, że jakoś się go uruchamia, jednak nie widzę nigdzie włącznika :/ Niestety, ani w pudełko, ani na pudełku, ani na stronie nie ma NIC na temat uruchomienia tego cholerstwa... Jakieś pomysły? :D Quote
Yahalom Posted May 16, 2018 Author Report Posted May 16, 2018 Dobra, przećwiczyłem swój mandaryński (:teeth:) i znalazłem rozwiązanie :D Baterie należy umieścić plusami w kierunku soczewki (czyli odwrotnie niż na zdjęciu) - następnie krzyż celowniczy wyświetli się, gdy przednia część celownika znajdzie się w okolicach źródła jakiegokolwiek światła. Zagadka rozwiązana! :teeth: Quote
thor_ Posted May 18, 2018 Report Posted May 18, 2018 Sorry za spam: Znaczy celownik wyłącza się tylko w piwnicy i w nocy??? :D Quote
mikunda Posted May 18, 2018 Report Posted May 18, 2018 Ma to pewnie imitować działanie światłowodu oryginału... tylko, że w oryginale na słabe warunki oświetleniowe jest jeszcze tryt, a tu pewnie zostajesz bez możliwości celowania ;) Quote
Yahalom Posted May 18, 2018 Author Report Posted May 18, 2018 Sorry za spam: Znaczy celownik wyłącza się tylko w piwnicy i w nocy??? :D I pod kocem! Dlatego noszę ze sobą koc :teeth: Tak jak kolega mikunda napisał - trzeba się zaopatrzyć w awaryjne światło chemiczne montowane tuż przed kolimatorem :teeth: Quote
thor_ Posted May 18, 2018 Report Posted May 18, 2018 Jest jeszcze opcja, że włącza się tylko 10 metrów przed jadącym w nocy na Ciebie autkiem na włączonych drogowych światłach ;) Quote
Recommended Posts