Alien3294 Posted April 11, 2018 Report Posted April 11, 2018 Koledzy, bardzo proszę o poradę. Mam stockową, jeszcze nie strzelaną RK-02. Przed zabraniem repliki na strzelankę chcę wymienić komorę na Prowina, lufę na Madbull Steel bull 6,03 455mm, gumkę na coś, co będzie pasowało i przeprowadzić wstępny serwis (podkładki, kable itp.). Trochę poczytałem w internecie na ten temat i mam dwa pytania: 1. Czy po zamontowaniu lufy o średnicy 6,03 mm powinienem też zmienić cylinder (a razem z nim tłok i głowice), żeby replika dobrze strzelała, czy może spokojnie działać na stockowych częściach? Na razie nie zależy mi mocno na fpsach, chcę poprawić skupienie i ewentualnie zadbać o żywotność repliki. 2. Czy stockowa dysza będzie współgrała z komorą Prowina? Quote
blitzmephi Posted April 13, 2018 Report Posted April 13, 2018 Hej, komory prowina nie lubią się z niektórymi gumkami, np. mapleleaf. Lufę i komorę możesz teoretycznie wymienić bez ingerencji w pozostałe elementy. To, czy dysza będzie pasować to pytanie bez odpowiedzi, póki sam nie sprawdzisz. Każda rpelika jest inna, nie ma gotowych zestawów w tej kwesti. Quote
Recommended Posts