Ayyon Posted March 13, 2018 Report Posted March 13, 2018 Witam, posiadam Baofenga UV-82, obecnie korzystam z oryginalnego zestawu słuchawkowego z 2x ptt. O ile mnie pamieć nie myli to już czwarta sztuka.. ;/ Posiadam też Bowmana Evo z ptt typ U94, mikrofon się zepsuł, ale słuchawka i tak mi nie pasuje. Jeżdżę na milsimy, gry 24-48h, szukam nowego zestawu, myślę o zestawie Gruszka 2xptt Baofeng do tego słuchawka z fonowodem do odsłuchu. Bardzo mało jest informacji na temat fonowodów, jedyne co wyczytałem, że ogranicza słuch. Chciałbym się dowiedzieć od użytkowników fonowodów, jak jest z "męczeniem" ucha po dłuższym czasie, jakość dźwięku, plusy, minusy. itp Quote
Punisher Posted March 13, 2018 Report Posted March 13, 2018 Miałem oryginalny zestaw TCI: https://www.safariland.com/products/comms-and-hearing-protection/headsets/throat-microphone-headsets/tactical-throat-microphone-headset-set-TTMK3_D.html#sm.0007i2p1m16qsf9quqe1vu5r40zi8 tylko w wersji dualcom z dwoma fonowodami. Komfort jest podobny do większości wkładek dousznych dobrej jakości (np. Surefire EP czy Peltor Earplugs) czyli dobry, ucho się nie poci więc jest bardziej komfortowo w lecie. Mniej problematyczne w czasie deszczu czy podczas brodzenia w głębokiej wodzie. Moje niestety odcinały dźwięk na poziomie ww. ochronników słuchu i można było spokojnie strzelać w tym na strzelnicy otwartej. Rozmowa musi być głośna, zapomnij o szepcie, ale jak widać na stronie producenta są dwa rodzaje wkładek o rożnym stopniu wyciszenia. Quote
Ayyon Posted March 13, 2018 Author Report Posted March 13, 2018 Rozmowa musi być głośna, zapomnij o szepcie, ale jak widać na stronie producenta są dwa rodzaje wkładek o rożnym stopniu wyciszenia. Tutaj chodzi Ci o normalną rozmowę, że wkładka mocno wycisza dźwięki z zewnątrz, tak? a jak z dźwiękiem z radia? Jakość normalna, porównywalna z słuchawką nauszna? Quote
Punisher Posted March 13, 2018 Report Posted March 13, 2018 Tak. Wkładka mocno wycisza zewnętrzne dźwięki. Jakość jest bardzo dobra, oczywiście w takim porządnym zestawie, nie wiem jak w chińczyku. Quote
Ayyon Posted March 13, 2018 Author Report Posted March 13, 2018 Dzięki, właśnie nie byłem pewny jak w praktyce działa taka rurka do głośnika. Myślę, że u chińczyka jakiejś dużej różnicy w jakości dźwięku nie będzie, to nie ma być sprzęt audiofilski ;] Quote
Recommended Posts