Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Czołem, próbowałem przegrzebać forum w poszukiwaniu odpowiedzi, ale przekopanie się przez kilkaset stron tematów około-radiowych trochę mnie przerosło. Dlatego piszę z bezpośrednim pytaniem.

Mam Baofenga UV5R i chcę do niego kupić laryngofon. Wszystko pięknie. Do tego miejsca działa, a teraz czas na komplikacje. Chciałbym, żeby laryngofon zastępował normalny mikrofon w słuchawkach... I do tego jakiś większy PTT przypinany do kamizelki czy coś, żeby pozbyć się tego guziczka rodem ze słuchawek telefonicznych.

Czy taka kombinacja ma w ogóle sens istnienia i co też ważne sens działania?

Wiem, kombinuję, ale wielkie umysły tak mają :teeth:

TL:DR - zastąpić tego dousznego czopka w laryngofonie normalnymi słuchawkami i wkomponować w to normalny PTT! :icon_biggrin:

Jak gdzieś już takie coś było poruszane to pokornie proszę o wybaczenie i przekierowanie do odpowiedniego tematu :icon_smile:

Edited by Alcarin
Posted (edited)

Peltory to nawet mam w planie. Ale z tego co widziałem to laryngofon do nich kosztuje więcej od pieniędzy. Anyway podłączę to później do Baofenga?

I czy muszę ze wszystkim polegać na sprzęcie Peltora czy jest opcja na czymś trochę oszczędzić?

Edited by Alcarin
Posted

Tu masz za 100zł

https://www.facebook.com/groups/174308569382586/permalink/1328434863969945/?sale_post_id=1328434863969945

Słuchawki podłączysz do Bao za pomocą dowolnego PTT (lepszy byłby przerobiony oryginalny niż chińska kopia) ja lubię Peltora bo można je niedrogo kupić, ale nie gardzę też TCI.

https://www.ebay.com/itm/PELTOR-Push-To-Talk-Adapter-RACAL-MBITR-FL50-01/282859121641?hash=item41dbb7abe9:g:~MYAAOSwTm9Z-o9v

Jedyne co musisz zrobić to albo kupić od kogoś już przerobione PTT ze wzmacniaczem, albo samemu dłubać, bo mikrofon dynamiczny nie bangla z Baofengiem.