GrubasZChińskąKamizelką Posted February 24, 2018 Report Posted February 24, 2018 Siemaszko, poszukuję możliwie taniej ładowarki i baterii Li-Po do mojej Cymki (028). Podstawowy Ni-Mh pomimo poprawnego ładowania wolnoładowarką po 3 miesiącach nie wytrzymuje już kilku godzin w lesie. Bateria jakiej szukam ma być odpowiednia do włożenia do kolby AK i jednocześnie możliwie tania a ładowarka... chętnie kupiłbym taką, która obsługuje też ładowanie Ni-Mh, żeby spróbować zreanimować moją starą baterię. Budżetu konkretnego nie mam, ale chcę się zamknąć w jak najmniejszych pieniądzach. Pomożecie? :) Quote
Bicozit Posted February 24, 2018 Report Posted February 24, 2018 Z poradnika „Najbardziej polecanymi do warunków airsoftowych (balans możliwości/cena) ładowarkami są konstrukcje bazujące na ładowarce Bantam BC6, takie jak Imax B6, Turnigy Accucell, Redox Alpha, Power Bean Major i wiele innych ich klonów, różniących się od siebie jedynie drugorzędnymi detalami i ewentualnie jakością wykonania.” Na forum chyba najczęściej używana i polecana jest Imax B6. Co do baterii nie pomogę, ale możesz napisać bezpośrednio do sklepu np do taiwangun czy gunfire i ci dobiorą pasująca. Quote
GrubasZChińskąKamizelką Posted February 24, 2018 Author Report Posted February 24, 2018 Dobra zobaczę co da się zrobić Quote
StuG_Siana Posted February 24, 2018 Report Posted February 24, 2018 Polecam kupić ładowarkę imax b6 - naładujesz nią wszystko co się na i masz gwarancję, że nie popsuje ci akumulatora przy ładowaniu - wprawdzie wydasz trochę więcej hajsu, ale to ci się z pewnością zwróci dzięki lepszej żywotności i kulturze pracy akumulatora. Ewentualnie redox alfa/beta. Nie ma co kupować ładowarek innych producentów. Do stockowej cymki możesz załadować LiPo 7,4 - patrz tylko na Turnigy/Redox, inne aku od razu olej i najlepiej kupuj w sklepach modelarskich, nie airsoftowych. Quote
Bicozit Posted February 24, 2018 Report Posted February 24, 2018 Apropo imax b6, czy będzie tam w zestawie końcówka do ładowania małej tamiy? Czy trzeba dokupić osobno? Quote
StuG_Siana Posted February 24, 2018 Report Posted February 24, 2018 Nie wiem, natomiast dokup sobie za dwa złote wtyki deans i przelutuj, mała tamiyia to anachronizm. Quote
arend Posted February 25, 2018 Report Posted February 25, 2018 Apropo imax b6, czy będzie tam w zestawie końcówka do ładowania małej tamiy? Czy trzeba dokupić osobno? O ile pamiętam to chyba tylko jest mała Tamiya i XT90. Quote
Recommended Posts