kazikson891 Posted February 17, 2018 Report Posted February 17, 2018 Witam serdecznie. Jestem nowy na forum wiec wybaczcie za wszelkiego rodzaju błędy ale potrzebuje pomocy. Zakupiłem ostatnio cylinder wraz z głowicą tłoka bore up m4 od SHS. Zabrałem sie za wymianę i ku mojej udręce bore up jest kompletnie nieszczelny. Nie wiem czy zrobiłem coś źle czy zestaw jest felerny. Błagam pomóżcie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote
wallop Posted February 17, 2018 Report Posted February 17, 2018 W którym dokładnie miejscu jest nieszczelny? Głowica tloka<>cylinder? Cylinder<>glowica cylindra? Głowica cylindra<>dysza? Tak czy siak jest to jedynie kwestia dopasowania o-ringów. Quote
kazikson891 Posted February 17, 2018 Author Report Posted February 17, 2018 Nieszczelny jest w miejscu głowica tłoka <> cylinder. Właśnie wydaje mi się, że oring jest za mały. Głowica nie stawia żadnego oporu wręcz ma spory luz. Złożyłem wszystko do kupy i jest masakra:( Głowica niby wyciszona a chodzi jeszcze głośniej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote
wallop Posted February 17, 2018 Report Posted February 17, 2018 Chodzi głośniej bo nie ma szczelności. Dopasuj o-ring na głowicy, uzyskaj szczelność i kompresję. Nie strzelaj narazie bo może pęknąć Ci szkielet. Quote
kazikson891 Posted February 18, 2018 Author Report Posted February 18, 2018 Dzieki za pomoc. Dzisiaj pojadę w poszukiwaniu o-ringa i jak złoże na nowo gearbox to dam znac jak chodzi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote
kazikson891 Posted February 18, 2018 Author Report Posted February 18, 2018 Dzisiaj zakupiłem na szybko w markecie ogólnobudowlanym o-ring lecz jest taki sam i nie ma żadnej różnicy w szczelności. Nie mogłem znaleźć żadnego grubszego. Znalazłem na Allegro o-ring RA-tech czerwony i wydaje się grubszy. Zamawiać czerwony czy muszę znaleźć konkretnie pod bore up? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote
wallop Posted February 18, 2018 Report Posted February 18, 2018 Boreup ma powiększone średnice cylindra, głowicy cylindra, głowicy tłoka, dyszy. Więc potrzebujesz szerszego o-ringa, nie koniecznei grubszego bo będzie Ci się blokować na głowicy tłoka i szczelności nie będzie tym bardziej. Nie zamawiaj żadnych ra-tech bo to o-ringi do replik gazowych. Na allegro też nie widzę sensu byś zamawial, tu masz sklep w którym ja się zaopatruję. http://oringi-simmeringi.sklep.pl/ Tutaj zamów, ewentualnie jak chcesz to mogę Ci dopasować kilka o-ringów, mam ich w ciul. Jak co to pisz pw. Quote
kazikson891 Posted February 21, 2018 Author Report Posted February 21, 2018 Udało mi się dobrać odpowiedni o-ring i szczelność jest jak należy. Dzięki wielkie za pomoc i temat zamykam :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote
wallop Posted February 21, 2018 Report Posted February 21, 2018 Teraz jeszcze pytanie czy tłok porusza się swobodnie ;) Quote
kazikson891 Posted February 21, 2018 Author Report Posted February 21, 2018 No na sucho chodzi z lekkim oporem ale muszę lekko przesmarować o-ring i powinno byc dobrze. Uszczelka jest 20x2,5 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote
wallop Posted February 22, 2018 Report Posted February 22, 2018 Kup jakiś lepszy smar. Od biedy silikonowy może być, ale on się w trakcie pracy mechanizmu staje mocno rzadki i spływa/wytryskuje przez dyszę. Polecam ten http://asgrevolution.com.pl/sklep/gazy-i-smary/19-smar-do-cylindra-asgrevolution.html Quote
kazikson891 Posted February 22, 2018 Author Report Posted February 22, 2018 Dzieki wielkie:) narazie użyłem do sprawdzenia smar litowy w nie dużej ilości. Jak bede miał chwile czasu to złoże wszystko do kupy i zobaczymy jak chodzi:) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote
Recommended Posts