Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, czy zakup takiej kamizelki jaka jest w tytule będzie dobrą opcją? Czy będzie średnio działać w połączeniu z moim wzrostem i wagą (186cm, 66kg)?

No i czy zmieszczą się tam magazynki od AK?

Pozdrawiam.

Zdjęcie z internetu:

3372_2.jpg

Edited by wgnsy123
Posted (edited)

Nie będą okej. Bez izolki i zipów nie przyczepisz żadnych ładownic a te, które są w komplecie średnio się nadają do czegokolwiek.

Przede wszystkim: co chcesz nosić? Najpierw się ustala co jest potrzebne potem dobiera do tego sprzęt.

Na weekendowe jebanki tania, dobra i wygodna będzie lbv, wsadzisz tam 4 magazynki do AK albo 6 do emki, na pasku od spodni zawiesisz worek na zrzut i tyle.

Jakbyś potrzebował więcej miejsca wsadzasz w szlufki dowolny pas i zapinasz na nim ładownice na molle (możesz dokupić szlufki żeby pewniej siedziały.)

Edited by sledz
Posted

W sumie racja - potrzebuje tylko miejsca na kilka magów, jakąś taktyczną kanapke/baton, wodę no i w sumie tyle, bo resztę mogę po kieszeniach schować. Tylko właśnie chciałbym coś w miarę taniego(do 5 dyszek) i lekkiego.

Posted

To bierz lbv, na allegro pojawiają się za 50-60 zł. (kontrakty, nie żaden miltec). Lekkie, tanie i pancerne.

Do tego kup na jakiejś promocji pas przeceniony na dychę (np taki) i dołożysz sobie do niego jakie cargo. Ewentualnie kup w pasmanetrii metr taśmy i doszyj sobie molle za ładownicami.

Posted

Pasoszelki BW mają swoje plusy. Są pancerne, tanie i można je rozbudować niskim kosztem. W zestawie masz pokrowiec na chlebak - dobre cargo. Pokrowca na saperkę używałem jako mapnika, ale pamiętam, że kiedyś włożyłem tam klamkę (pożyczoną od kumpla tylko na pokaz więc nie wiem jak się to w boju sprawdzi). Ładownice na magi od G3 służyły mi do przenoszenia batonika, kompasu itp. pierdół.

Rozbudowa wiąże się co prawda z zakupem trytytek, ale są śmiesznie tanie. Możesz więc rozbudować sobie te pasoszelki o to, co Ci jest potrzebne - ładownice, kolejne cargo. Ja miałem domontowaną apteczkę oraz ładownice na 3 magi od AK i ładownice na radio. Później te dokupione rzeczy możesz przerzucić na jakąś bardziej "profesjonalną" kamizelkę.

Nie jest to rozwiązanie idealne, ale dają w pewnym stopniu modułowość oraz jest to towar wysokiej jakości (zdecydowanie wolałbym kupić pasoszelki BW i je rozbudować niż jakąś chińską kamizelkę za 150zł, która jest już "zabudowana").

Jednakże to tylko moje zdanie.

• 5 years later...