wgnsy123 Posted February 10, 2018 Report Posted February 10, 2018 (edited) Witam, czy zakup takiej kamizelki jaka jest w tytule będzie dobrą opcją? Czy będzie średnio działać w połączeniu z moim wzrostem i wagą (186cm, 66kg)? No i czy zmieszczą się tam magazynki od AK? Pozdrawiam. Zdjęcie z internetu: Edited February 10, 2018 by wgnsy123 Quote
Yahalom Posted February 10, 2018 Report Posted February 10, 2018 Oooo, stary dobry Pattern 83 - minęło dobrych kilka lat, odkąd ostatni raz ktoś o niego pytał :teethh: http://forum.wmasg.pl/topic/118035-kamizelka-pattern-83/ i wiele, wiele innych ;) Z tego co pamiętam to magi od AK się mieściły - tylko pojedynczo. Quote
wgnsy123 Posted February 10, 2018 Author Report Posted February 10, 2018 Chyba jednak sobie odpuszcze w takim razie :D A takie pasoszelki będą okej? http://armyworld.pl/product-pol-24-Oprzyrzadowanie-Taktyczne-Bundeswehr-5-Czesci-Flecktarn-Oryginal-Demobil.html Właśnie ze względu na to, że faktycznie za dużo tam miejsca w tym patternie, a mi nie potrzeba wiele. No i jak się mierzy te rozmiary paso szelków? Z góry dzięki za odpowiedź ! Quote
sledz Posted February 10, 2018 Report Posted February 10, 2018 (edited) Nie będą okej. Bez izolki i zipów nie przyczepisz żadnych ładownic a te, które są w komplecie średnio się nadają do czegokolwiek. Przede wszystkim: co chcesz nosić? Najpierw się ustala co jest potrzebne potem dobiera do tego sprzęt. Na weekendowe jebanki tania, dobra i wygodna będzie lbv, wsadzisz tam 4 magazynki do AK albo 6 do emki, na pasku od spodni zawiesisz worek na zrzut i tyle. Jakbyś potrzebował więcej miejsca wsadzasz w szlufki dowolny pas i zapinasz na nim ładownice na molle (możesz dokupić szlufki żeby pewniej siedziały.) Edited February 10, 2018 by sledz Quote
wgnsy123 Posted February 11, 2018 Author Report Posted February 11, 2018 W sumie racja - potrzebuje tylko miejsca na kilka magów, jakąś taktyczną kanapke/baton, wodę no i w sumie tyle, bo resztę mogę po kieszeniach schować. Tylko właśnie chciałbym coś w miarę taniego(do 5 dyszek) i lekkiego. Quote
sledz Posted February 11, 2018 Report Posted February 11, 2018 To bierz lbv, na allegro pojawiają się za 50-60 zł. (kontrakty, nie żaden miltec). Lekkie, tanie i pancerne. Do tego kup na jakiejś promocji pas przeceniony na dychę (np taki) i dołożysz sobie do niego jakie cargo. Ewentualnie kup w pasmanetrii metr taśmy i doszyj sobie molle za ładownicami. Quote
Budweiser Posted February 11, 2018 Report Posted February 11, 2018 Ja tam bym celował w jakiegoś przecenionego chiniola. Lepiej wygląda, a jakość chińskich kamizelek przyzwoita. Quote
MarekMac Posted February 13, 2018 Report Posted February 13, 2018 Pasoszelki BW mają swoje plusy. Są pancerne, tanie i można je rozbudować niskim kosztem. W zestawie masz pokrowiec na chlebak - dobre cargo. Pokrowca na saperkę używałem jako mapnika, ale pamiętam, że kiedyś włożyłem tam klamkę (pożyczoną od kumpla tylko na pokaz więc nie wiem jak się to w boju sprawdzi). Ładownice na magi od G3 służyły mi do przenoszenia batonika, kompasu itp. pierdół. Rozbudowa wiąże się co prawda z zakupem trytytek, ale są śmiesznie tanie. Możesz więc rozbudować sobie te pasoszelki o to, co Ci jest potrzebne - ładownice, kolejne cargo. Ja miałem domontowaną apteczkę oraz ładownice na 3 magi od AK i ładownice na radio. Później te dokupione rzeczy możesz przerzucić na jakąś bardziej "profesjonalną" kamizelkę. Nie jest to rozwiązanie idealne, ale dają w pewnym stopniu modułowość oraz jest to towar wysokiej jakości (zdecydowanie wolałbym kupić pasoszelki BW i je rozbudować niż jakąś chińską kamizelkę za 150zł, która jest już "zabudowana"). Jednakże to tylko moje zdanie. Quote
datek11 Posted July 4, 2023 Report Posted July 4, 2023 W dniu 10.02.2018 o 18:16, Yahalom napisał: Oooo, stary dobry Pattern 83 - minęło dobrych kilka lat, odkąd ostatni raz ktoś o niego pytał :teethh: http://forum.wmasg.pl/topic/118035-kamizelka-pattern-83/ i wiele, wiele innych ;) Z tego co pamiętam to magi od AK się mieściły - tylko pojedynczo. potwierdzam Quote
Recommended Posts