Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Postanowiłem sprawić sobie małą i poręczną replikę pistoletu maszynowego, która będzie mi służyć głównie jako "broń" boczna. Na ten moment rozważam następujące opcje:

-JG0451

-Galaxy MP5k (lub PDW)

Obydwie repliki wydają się ciekawe i na ten moment nie mogę się jednoznacznie określić co wybrać. Może ktoś doradzi bądź zaproponuje inną opcję?

Posted (edited)

Hej, posiadałem/posiadam oby dwie repliki, skorpiona jako boczniak a mp5 do cqb.

Skorpion był dość przyjemną repliką, strzelało to niczego sobie, ale - ciężko dostać do niego zapasowe magazynki oraz dobrać odpowiednia kaburę na przechowywanie pistoletu do tego dochodzi jeszcze niestandardowy gb.

Mp5 galaxy to z kolei replika która spokojnie może ci służyć jako główna - co prawda cała plasticzana ale przynajmniej z gb v3 - czyli łato o dostęp części zamiennych i tuning.

Dlatego z tych dwóch opcji polecał bym MP5 od galaxy, od 3 lat nie zawiodła mnie ani razu i świetnie spisuje się przy strzelaniach na cqb. Skorpiona pozbyłem się natomiast po kilku miesiącach, za bardzo nie wiedziałem co z nim robić - za duży na boczniaka, za mało fps na główną.

Może sprecyzuj co masz na myśli przez słowo replika boczna, szukasz czegoś na zapas, w razie awarii czy raczej czegoś co będzie ostatnią deską ratunku gdy skończą ci się kulasy w "głównej" ?

Myślałeś może o cymowskim glocku?

Edited by YodaSan
Posted

Dzięki za opinię. Raczej szukam czegoś na zastępstwo pistoletu. Repliki, której będę używał jako boczniaka przy wejściu do budynków lub do ostrzału z bliższych odległości (15-20 metrów max)

Posted (edited)

Zastępstwo pistoletu? Przecież to właśnie pistolety idealnie się do tego nadają a zwłaszcza AEP - najbardziej polecany z nich jest właśnie glock od cymy CM 030 (sam posiadam i bardzo sobie chwalę). Na te 20 metrów spokojnie można z niego kogoś trafić, jest tani, łatwo go przerobić na baterie lipo dzięki czemu zyskasz na szybkostrzelości no i posiada tryb ciągły.

Edited by YodaSan
Posted

Cóż z gustami się nie dyskutuje, powiem tylko, że też zakupiłem scorpiona bo mi się podobał/bo to coś innego, ale naprawdę jest dość niepraktyczny. Zapomniałem też dodać, że magazynki (hi capy) bardzo słabo podają kulki i się zacinają.