Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Glock 17 TM zamek PGD - spasowanie kabur

Recommended Posts

Posted (edited)

Szukam sprawdzonych w praktyce informacji - jakie kabury pełne do IPSC AA pasują do Glocka 17 od Tokyo Marui.

Wiem, że stockowy zamek jest szerszy niż ostry stąd z repliką i kaburami jest problem. Dlatego mam go wymieniony na konwersję CNC od PGD w wersji "real steel dimensions" czyli zamek powinien pasować. Szkielet jednak pozostaje od TM.

Przymierzałem kaburę Double Alpha Academy PDR Low Ride i niestety ledwo da się replikę do niej wsadzić, nie pasuje.

Chodzi mi wyłącznie o pełne kabury, dziękuję za porady "kup se wieszak" :)

Pozdrawiam

Edited by robaki
Posted

To jest kydexowa kabura prawda? Jeśli nie masz zamiaru jej oddać, możesz spróbować wsadzić replikę w 2-3 reklamówki, potem do kabury i kaburę ogrzać suszarką, albo kaburę wsadzić na chwilę do gorącej wody. Niech ostygnie z repliką wsadzoną i po wyciągnięciu repliki i usunięciu reklamówek powinno być ok.

Tylko uwaga bo kydex się bardzo szybko robi bardzo miękki.

Ja w ten sposób przerabiałem mnóstwo kabur z wszelakich tworzyw pod repliki Airsoftowe.

Posted

Hmm motyw z podgrzewanie znam - ale ta kabura jest akurat wyściełana zamszem przyszytym na krawędziach.

Zwykłe kabury taktyczne (np. Iwo Hest/RedRiver) mam sprawdzone że replika wchodzi.

Szukam kabury konkretnie pod AIPSC która podejdzie i będzie się nadawała do użycia jako "szybka" (czyli po tych zabiegach broń nie wypadnie ale też nie trzeba będzie się mocować z wydobyciem)

Glock 17 i HICapa Tokyo Marui to sztandarowe modele AIPSC stąd liczę że temat jest już opanowany :)