Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, szukam dobrej kominiarki taktycznej, zależy mi by nie było w niej gorąco w ciepłe dni i dało się przez nią w miarę normalnie oddychać, by nie biegało się w niej jak w worku... (kominiarka na okres letni)

Znalazłem 3 moim zdaniem faworytów

1. Under Armor HeatGear - mom zdaniem najlepszy krój

2. Brubeck Balaclava

3. Blackhawk lightweight balaclava hellstorm

Brubeck miałem okazję zobaczyć na żywo - dobrze się oddycha, jest wygodna ale sprawia wrażenie dość ciepłej, dwóch pozostałych niestety nie mialem okazji obejrzeć z bliska więc nie wiem co i jak.

Proszę więc o opinie co do tych kominiarek, no chyba, że ktoś zna równie dobre typy

Pozdrawiam

Posted
Witam, szukam dobrej kominiarki taktycznej, zależy mi by nie było w niej gorąco w ciepłe dni i dało się przez nią w miarę normalnie oddychać, by nie biegało się w niej jak w worku... (kominiarka na okres letni)

Znalazłem 3 moim zdaniem faworytów

1. Under Armor HeatGear - mom zdaniem najlepszy krój

2. Brubeck Balaclava

3. Blackhawk lightweight balaclava hellstorm

Brubeck miałem okazję zobaczyć na żywo - dobrze się oddycha, jest wygodna ale sprawia wrażenie dość ciepłej, dwóch pozostałych niestety nie mialem okazji obejrzeć z bliska więc nie wiem co i jak.

Proszę więc o opinie co do tych kominiarek, no chyba, że ktoś zna równie dobre typy

Pozdrawiam

Mam zwykla zielona kominiarke z gunfire za 18 zl i sie spisuje o kazdej porze roku

Wysłane z mojego LG-K220 przy użyciu Tapatalka

Posted

Mam Fiata Seicento, ma 4 koła, kierownicę i co ważne - jeździ....

Brubeckowy komin ma fajną konstrukcje, która redukuje parowanie do minimum. Przemyśl konfigurację z użyciem maski stalker - ostatnimi czasy specjalsi zastępują nimi kominiarki ;)

Posted

Kolega Yahalom patrząc na awatar chyba najbardziej wie do czego mi dobra kominiarka. Konstrukcja tego Brubecka jest fajna ale ciekawi mnie też Under Armour - tkanina heat gear przewidziana jest na temp +13 stopni ale nie wiem jak w praktyce.

Doprecyzuje wiec - kominiarka bardziej potrzebna jest mi do ochrony wizerunku niż przed kulkami ;) dla tego szukam najbardziej komfortowej.

Posted

Od dłuższego czasu jestem fanem tzw. szalokominiarek (mutli-wrap/neck gaiter):

- w wersji lżejszej: Brubeck http://www.bieliznatermoaktywna.com.pl/product-pol-2993-BRUBECK-Komin-termoaktywny-Athletic-chusta-wielofunkcyjna-KM10350.html,

- w wersji cięższej: trudnopalny Direct Action https://eu.directactiongear.com/en/apparel/headgear/neck-gaiter-fr.html#LTC

Do tego zakładasz czapkę/hełm i masz wszystko czego Ci trzeba ;)

Zresztą zauważ, że to taki szerszy trend polegający na odchodzeniu od stosowania kominiarek - od Policji po Wojska Specjalne ;)

• 2 weeks later...