Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam chcialem stunigowac moja replike specne wersjia core wiec kupiilem gumie g&g sprezyne m140 i tu pytanie jakie czesci kupic zeby wytrzymala na 11v bo moje lipo 7,4 ma problem uciagnac ta sprezynke

Wysłane z mojego LG-K220 przy użyciu Tapatalka

Posted

Ha, więc tu jest ten kruczek ;)

Pisali że replika wytrzyma M140, ale nie że lipo 11.1. A bez lipo 11.1 nie uciągnie M140. Paragraf 22!!

A tak na poważnie to jest to nowość i nie wiadomo ile wytrzyma. Ja jestem dość sceptycznie nastawiony do wsadzania M140 w V2 i to jeszcze w plastikowym body.

Z M140 tak naprawdę to może się wszystko rozwalić, od tłoka przez zębatki po silnik. Jak chcesz mieć pewność że środek wytrzyma, to wymieniasz prawie wszystko i modlisz się żeby szkielet GB nie pękł lub body samej repliki.

Podobno w środku to samo co w zwykłej Specnie więc poczytaj jej temat:

http://forum.wmasg.pl/topic/162223-emki-sa-specna-arms/page__hl__%20m4%20%20sa__st__0

Posted

Ehhh... wymiana sprężyny na m140, a potem zdziwko na chrono, że mniej fps'ów niż wcześniej.

Zacznij od wymiany pneumatyki, tak aby uzyskać szczelność. Potem zainwestuj w lufę precyzyjną i flathopa. Do tego kable, lepszy tłok, podkładkowanie, smarowanie i inne serwisowe dupsy. Starczy

Z doświadczenia powiem Ci, że tej repliki nie warto tuningować. Zrobić to co trzeba by działała długo i tyle. Żadnych fajerwerków. Wszystko najniższym kosztem, ale oczywiście w miarę rozsądnie.

Posted

Tak na serio napisał autor wątku? Najlepiej zmienić replikę i wtedy zakupić taką która na starcie daje stabilne powiedzmy 430 fps. Specna core + części i serwis to wyjdzie ci tyle co zakup pełnoprawnej repliki dobrej firmy.

A jak chcesz tuningować to najlepiej zacząć od gumki, baterii, dobrych kulek, wymiany dyszy, smarów może głowicy cylindra

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...