Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć. Ostatnio zacząłem przeglądać strony producentów sprzętu bo większość sklepów nie ma pełnego asortymentu a zawsze coś się znajdzie gdzie indziej do dopełnienia ekwipunku.

O ile już korzystałem z yzh.hk i emersongear.com to interesuje mnie strona producenta TMC zeby sprawdzic co maja innego niz emerson (sporo produktow widzialem 1:1). Ktos dysponuje linkiem?

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

A macie informacje o adresie ich strony jako producenta? To sa wszystko tylko dystrybutorzy.

No i ceny wcale nie sa powalajace w porownaniu z tym co mozna dostac przy wiekszym zakupie od producenta ;)

Edited by juniorkm7
Posted

Weapon762 to jest ich bezpośredni sklep firmowy, bez żadnych pośredników. Kilka razy pisałem do nich maile i mają dokładne informacje o stanie metriałów w fabryce, planach produkcji etc. Możesz do nich napisać maila z pytaniem czy jest jeszcze jakaś strona tmc.

Posted
Weapon762 to jest ich bezpośredni sklep firmowy, bez żadnych pośredników. Kilka razy pisałem do nich maile i mają dokładne informacje o stanie metriałów w fabryce, planach produkcji etc. Możesz do nich napisać maila z pytaniem czy jest jeszcze jakaś strona tmc.
Zastanawia mnie jeszcze czy przypadkiem TMC to nie marka taka sama jak emersongear i produkowana przez yzh. Zwróć uwagę na produkty które się w znacznej większości pokrywają i wyglądają identycznie. Co sądzicie np o JPC emerson vs TMC multicam? To samo czy któryś jednak lepszy?

Posted

TMC i Emerson to dwóch odrębnych producentów i dwie różne fabryki. Produkty siłą rzeczy się pokrywają, chcąc być na bieżąco na rynku chińskiego szpeju trzeba kopiować podobny szpej co konkurencja. A jakość? IMO bardzo porównywalna.

Posted (edited)

@juniorkm7 Są identyczne, bo to nie są autorskie projekty tylko kopie 1:1 zachodnich marek, w tym wypadku Crye. :icon_lol:

Co do jakości, to emerson zaczyna doganiać TMC m.in. wprowadzając oryginalne kamuflaże i cordurę, natomiast w przeciwieństwie do TMC wszystkie jego produkty są sprzedawane przez pośredników, co dość mocno wpływa na cenę.

Edited by StuG_Siana
Posted
@juniorkm7 Są identyczne, bo to nie są autorskie projekty tylko kopie 1:1 zachodnich marek, w tym wypadku Crye. :icon_lol:

Co do jakości, to emerson zaczyna doganiać TMC m.in. wprowadzając oryginalne kamuflaże i cordurę, natomiast w przeciwieństwie do TMC wszystkie jego produkty są sprzedawane przez pośredników, co dość mocno wpływa na cenę.

Powiem szczerze ze nie do konca sie z toba zgodze. Otoz wg mnie na przykladzie EM7344MC - JPC plate carrier chinczyk kopiuje Crye Precision a oba modele sie roznia tak samo (ramiaczka z petlami na przewody camelback i wewnetrz plate carriera sa z materialu coyote). Jedyna roznica jaka znalazlem miedzy Emerson i TMC to sciete rogi na gornej czesci klapy z magazynkami Emerson vs kat prosty w TMC - do ogarniecia tez na youtube na porownaniu obu kamizelek. Metki i wszywki wiadomo inne. Czy to przypadkiem nie jest jedna i ta sama fabryka? O.o

Posted (edited)

Emmerson: tutaj plejta masz z nylonu (wprawdzie cordura to nylon, ale raczej by się tym chwalili), wewnątrz cummerbundu nie ma taśm w kamuflażu, elastyczny materiał jest w coyote.

TMC: Jest dokładną kopią crye, strecz i "skarpety" na ramiona są w multicamie. Poza tym szyta z cordury.

Oba mają skośne ścięcia klap, tak jak w oryginale.

IMO na 100% dwie różne fabryki/producenci.

Edited by StuG_Siana
Posted
największą ofertę TMC zobaczysz na ebairsoft.com. Jest to ich główny dealer, a weapon762 jest ich filią na Europę.
Mam, znalazłem ;) Szanowni koledzy weapon762 i ebairsoft to oficjalni przedstawiciele/importerzy na większe części świata. Biorą dużo to i są tak przedstawiani. Oficjalna strona PRODUCENTA to www.tmcsportgear.com Niestety jest ona zabezpieczona loginem i haslem tak zeby dostep do pelnej oferty, cen i innych informacji mieli dealerzy a nie klient ostateczny. Ktos dysponuje czyms takim? Zamawialem juz bezposrednio z Emersona i moge powiedziec ze cenowo wychodzi on w multicamie porownywalnie jak 8fields w chinacamie ;) Trzeba tylko zrobic ciut wieksze zamowienie.

• 5 months later...