Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Jestem zielony w asg ale co nie co czytałem. Chciałbym kupić okulary asg na moją pierwszą strzelanke 2 grudnia i potrzebuje okularów z atestem, jakie będą najlepsze? Tak do 50-90 zł? Chciałbym kupić bardzo dobre okulary i jakąś ochrone szczęki, jakaś kiepską chociaż bo będę przerabiać. Chciałbym aby mi zabardzo nieparowały itp. Aby wytrzymały te 400 fps.

Posted

Kolego, jak nie chce Ci się szukać, to w tym dziale:

http://forum.wmasg.pl/forum/145-jak-zaczac/

I nie zaśmiecaj forum, bo kwestia dobrej ochrony wzroku za niewielkie pieniądze jest poruszana co chwilę od dobrych kilkunastu lat.. W tematach poniżej swojego znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Tym niemniej - dam Ci wędkę i podpowiedź:

Maskę kup sobie jakąkolwiek, bo to właściwie to samo i kosztuje w granicach 40 PLN. Co do okularów, to zainteresuj się takimi markami jak Peltor, MSA, Bolle, Uvex, SwissEye. W Twoim budżecie znajdziesz już porządne modele.

Posted (edited)

Okularki bardzo polecam Bole. Z parowaniem to ciężko jest w prawie każdych okularach zwłaszcza nisko profilowych, najlepsze są gogle z wentylatorami ale to już zupełnie inne ceny :icon_wink:

Na szczękę wystarczy zwykły stalker, ja nie używam bo jak dla mnie nie wygodne ale to jest kwesta gustu. Musiał byś przymierzyć pobiegać w tym i ocenić.

https://gunfire.pl/p...r-oliwkowa.html

Polecam również jakąś arafate na ochronę szyi, po taniości można użyć zwykłego szala.

Edited by Colter
  • 3 weeks later...
Posted

Bolle slam kosztują jakieś 32 pln, za tyle sam kupiłem. Mają klasę wytrzymałości F (okulary lepszej klasy mieć na oznaczeniu nie mogą). Ostatnio chciałem kupić sobie zapasowe i z tego co widzę mogą być ciężko dostępne.

• 5 months later...