Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam wszystkich. Jestem tu nowy i chciałbym troszkę przerobić swoją replikę. Posiadam M15A2 od Classic Army, w której niestety atrapa zamka nie jest ruchoma a wiem, że są repliki co mają ten element ruchomy po przeładowaniu broni tak jak w prawdziwej. Czy jest możliwość takiego przerobienia i czy ktoś się w to bawił? Wszystko pewnie da się zrobić ale może ktoś już to robił i służy radą, może jakieś zdjęcia? Nie wiem czy w dobrym dziale zamieściłem temat, jak nie to z góry przepraszam.

Edited by BATSZAMAN
Posted

Możesz zdefiniować "nieruchoma"? Mam m15a2 od CA i atrapa rusza się po pociagnieciu rączki przeładowania.

Natomiast jeśli chodzi o EBB (elektryczny blow-back) to jest to paskuda. Ujemnie wpływa na części GB, a i nie wyglada to ładnie. Zwłaszcza jak zatrzyma się to w połowie drogi, po serii.

Jeśli chodzi o sam Bolt-Catch to w body tego typu może być to ciężkie. Nie wszystkie GB też się do tego nadają - już lepiej kupić dedykowane dolne body od KA z wbudowanym funkcjonalnym BC.

Posted

U mnie ta atrapa jest wsadzona na sztywno i się nie rusza jak odciągnę rączkę przeładowania. Wsadzona jest tak, że zasłania część gearboxa i widać hop-up. Jestem którymś z kolei właścicielem i może ktoś coś namieszał wcześniej. Jak będę w domu to zamieszczę zdjęcia to może lepiej zobrazuje o co mi chodzi.