Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Siema, w grupie spotkaliśmy się z następującym problemem, otóż po zmianie magazynka pierwsze ok 10 strzałów kulka jest wypluwana i leci dosłownie kila metrów lobem w dół. Po oddaniu około 10 strzałów karabin strzela normalnie na odległość około 60m. Karabiny które to dotknęło to HK416 o następujących częściach:

1.

Komora HU i GB - Retro Arms Split

Dysza - ProTech BU (przerobiona na tokarce na 21,30mm według zaleceń RA)

Gumka HU - G&G zielona

Lufa - Modify Hybrid 6,01

2.

GB - G&G

Komora HU - AirSoftPro CNC

Dysza - ProTech BU

Gumka HU - G&G zielona

Lufa - Guarder precka 6,02

3.

AK cymy po wymianie tłoka - nie znane są parametry broni - problem zauważony na strzelaniu u kolegi.

Problem występuje na magazynkach Battleaxe, CyberGun, Modify, Amoeba i Boyi.

Spotkał któs się może z podobnym problemem i udało mu się go rozwiązać?

Posted

Zimna gumka. Po rozgrzaniu mięknie i lepiej podkręca. Spróbujcie zmienić i sprawdźcie jak będzie. Przemawia za tym fakt, że macie identyczne G&G zielone. Strzelaliście już na nich zimą? (dokładnie na tych egzemplarzach)?

• 4 weeks later...
Posted

W RA Split to norma, kiepski szkielet. Zdejmij klips, odkręć nakrętkę blokującą lufę i wysuń minimalnie lufę, dosłownie 0,5-1mm w tył, powinno pomóc. Jednak komora RA jest na tyle zła, że wtedy tracisz szczelność i musisz zastosować dluższą dyszę, która powoduje problem z podawaniem kulek. Próbuj.

W reszcie replik - wrzuć oring dystansujący komorę od szkieletu. Może być tak, że lufa z gumką jest zbyt mocno dociśnięta do końca komory - odsuń tak samo jak wyżej.

• 3 weeks later...
Posted

Mam podobny problem. Pacjentem jest M4 ICS. Magazynki low-cap boyi o pojemnosci 59kulek zaczynają dobrze podawać po wystrzeleniu około 10 kulek. Midy firmy cyma i G&G mają podobnie. Na hi capach wszystko jest wporządku.

Posted

Problem zaczął pojawiać się dopiero gdy pękła mi plastikowa stockowa komora. Wymieniłem ją na metalowego ICS i powstał ten problem. Dodam, że problem występuje na 2 różnych GB (420 i 340 fps).

Posted

No właśnie... Jedyny ruch komory jaki mogę wykonać to w przód i w tył. Na samej komorze mam dwie wypustki które wchodzą w lufę zewnętrzną. Na samej komorze jest też metalowa wypustka w kształcie pierścienia która wchodzi ok 2mm w gearbox otulając dyszę...