Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Czy w wieku 14 lat wpuszczono by mnie na strzelanke?

Recommended Posts

Posted (edited)

Mam 14 lat a za 7 miesięcy z kończę lat 15.Chciałbym bardzo zacząć swoją przygodę z asg . Tylko nie jestem pewien czy by mnie wpuszczono na taką strzelankę. Jak patrzę na imprezy na tej stronie to na większości pisze że od lat 16 ze zgodą rodzica.Czy w takim razie oznacza to że mogę zacząć dopiero od lat 16 czy wcześniej.I czy bym został wpuszczony na jakąś strzelankę ?

Edited by arend
Posted

Większe imprezy wymagają zwykle od uczestników pełnoletności. Poszukaj czy w okolicy nie działa grupa airsoftowych "juniorów" - często taki grupy strzelają się pod kontrolą starszych i mają bardziej restrykcyjne limity na osiągi dopuszczanych replik ale jest to świetny start w naszym hobby.

Posted

Wszystko zależy od regionu i organizatora.

W moim mieście mógłbyś wejsc na zdecydowaną większość imprez, także na te największe - i tak jest od dobrych paru lat.

Z kolei w niektórych sąsiednich miastach to ostatnio dopiero zaczęli wpuszczać 16-latków i to też nie chętnie.

Dodatkowo, nawet w miastach gdzie "główne" grupy nie przyjmują młodych, istnieją mniejsze i rozrzucone grupy młodszych strzelających się między sobą.

Posted

Ogólnie nie widzę przeszkód jesli chodzi o zapraszanie małolatów na strzelania. 15 lat i w zwyż jest ok, ale jak widzę takie wymysły organizatora to bierze mnie śmiech i politowanie...

CrJrz1z.png

Posted

Ogólnie nie widzę przeszkód jesli chodzi o zapraszanie małolatów na strzelania. 15 lat i w zwyż jest ok, ale jak widzę takie wymysły organizatora to bierze mnie śmiech i politowanie...

CrJrz1z.png

GDZIE JEST TAK "WESOŁO"?

Posted

W tym momencie mam 16 lat a strzelać zacząłem 2 lata temu. Po pierwsze znalazłem lokalne forum, u mnie jest tak, że za jego pośrednictwem organizowanie strzelanek nie dopuszcza osób poniżej 16 roku życia. Mimo to przeczytałem co było i zabrałem się za szukanie ekipy do, której mógłbym dołączyć. W końcu znalazłem i jestem w niej do dzisiaj.

Im dłużej się strzelasz tym więcej osób poznajesz co może pomóc w wejściach na różne strzelanki za jakiś czas.

Ode mnie to tyle i życzę powodzenia.