Medyk polowy Posted October 17, 2017 Report Posted October 17, 2017 Witam. Mam zamiar w niedługim czasie zakupić moją pierwszą replikę i nie wiem jakie magazynki najlepiej kupić, mianowicie hi-cap czy mid-cap. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź. Quote
arend Posted October 17, 2017 Report Posted October 17, 2017 Hicapy zapewniają duży zapas kulek w obrębie repliki. Nie musisz się martwić o dodatkowe magi czy częstą zmianę maga. Mid/low/real capy urealniają rozgrywkę. I tak z zasady zostaniesz przy dwu hi i kilku midach ( chyba że w twarde milsimy i rekonstrukcję pójdziesz ;P ) Quote
vim Posted October 17, 2017 Report Posted October 17, 2017 Witam. Mam zamiar w niedługim czasie zakupić moją pierwszą replikę i nie wiem jakie magazynki najlepiej kupić, mianowicie hi-cap czy mid-cap. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź. Hicapy mają większą pojemnosc. Są też łatwiejsze w obsłudze. Na niektórych strzelaniach są zakazane. Midcap są za to dozwolone prawie wszędzie. Wymagają do ładowania szybkoładowarki. Trzeba ich mieć 2x razy więcej niż hi-capów W praktyce, tak jak pisze Arend najlepiej mieć parę hi-capów, a póżniej kupować midcapy. Quote
arend Posted October 18, 2017 Report Posted October 18, 2017 Hicapa z zasady dostaniesz z repliką. Więc decyzję czy kupić drugiego może poczekać. Kup ze dwa midy i sam zdecydujesz co ci bardziej pasuje. Quote
kalin54 Posted October 18, 2017 Report Posted October 18, 2017 Warto pamiętać, że midy w przeciwieństwie do hi-capów nie grzechoczą i nie trzeba ich podkręcać, jednak da się do tego przyzwyczaić. Quote
Majkhel Posted October 18, 2017 Report Posted October 18, 2017 Midy wymagają dobrych, gładkich kulek ze względu na 2-rzędowe ułożenie w magazynku. Ja polecam Low-capy (~60 kulek) - mniej wybredne przez prostszą konstrukcję. Plus większy szacunek do zużywanej amunicjii. A Real-capy (30-35 kulek), to już w ogóle są super :icon_mrgreen: Quote
arend Posted October 18, 2017 Report Posted October 18, 2017 Majkhel nie czaruj że od razu używałeś reali :icon_biggrin: Daj się chłopakowi nacieszyć długimi seriami, przecież wcześniej czy później i tak na midy/lowy przejdzie :icon_mrgreen: Quote
Recommended Posts