Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Hicapy zapewniają duży zapas kulek w obrębie repliki. Nie musisz się martwić o dodatkowe magi czy częstą zmianę maga. Mid/low/real capy urealniają rozgrywkę.

I tak z zasady zostaniesz przy dwu hi i kilku midach ( chyba że w twarde milsimy i rekonstrukcję pójdziesz ;P )

Posted

Witam. Mam zamiar w niedługim czasie zakupić moją pierwszą replikę i nie wiem jakie magazynki najlepiej kupić, mianowicie hi-cap czy mid-cap. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

Hicapy mają większą pojemnosc. Są też łatwiejsze w obsłudze. Na niektórych strzelaniach są zakazane.

Midcap są za to dozwolone prawie wszędzie. Wymagają do ładowania szybkoładowarki. Trzeba ich mieć 2x razy więcej niż hi-capów

W praktyce, tak jak pisze Arend najlepiej mieć parę hi-capów, a póżniej kupować midcapy.

Posted

Midy wymagają dobrych, gładkich kulek ze względu na 2-rzędowe ułożenie w magazynku. Ja polecam Low-capy (~60 kulek) - mniej wybredne przez prostszą konstrukcję. Plus większy szacunek do zużywanej amunicjii. A Real-capy (30-35 kulek), to już w ogóle są super :icon_mrgreen:

Posted

Majkhel nie czaruj że od razu używałeś reali :icon_biggrin: Daj się chłopakowi nacieszyć długimi seriami, przecież wcześniej czy później i tak na midy/lowy przejdzie :icon_mrgreen: