Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć,

Szukałem odpowiedzi, ale nie znalazłem, więc w razie czego proszę o link do podobnego tematu.

Kupiłem w zeszłym tygodniu replikę cm.009, modyfikowaną przez PJ (Replika m16a3). Przy zakupie również wymieniono mi gumkę HU na czarną od Guardera (doczytałem, że dla spręzyny m130 czarna będzie lepsza od przeźroczystej).

W trakcie regulacji zauważyłem, że kulki lecą lekko w dół, więc postanowiłem trochę dokręcić HU. Niestety, koło zębate przy lekkich modyfikacjach odbija z powrotem - nie chce zostać w przesuniętej pozycji. Dopiero przesunięce o prawie pół obrotu działa, tzn. kółko nie cofa się. Kulki wtedy niestety lecą ostro do góry, lekkie opuszczenie koła daje efekt, ale w czasie strzelania widać jak samoczynnie cofa się do wyjściowej pozycji. Przy strzelaniu bez kulek nie cofa się, więc wstrząsy wykluczyłem jako odpowiedzialne za cofanie się.

Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?

Pozdrawiam

Posted

Problem rozwiązany. Wystarczyło zdjąć największe z pokręteł (to trzymane przez śrubę) i pod spodem dookoła nakleić 3-4 warstwy taśmy izolacyjnej - po dokręceniu hopek trzyma solidnie :)