Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam , jestem nowy na tym forum ale mam nadzieje że pozostane tu na dłużej :)

Moje pytanie dotyczy Cymki 0.28 bo to chyba na nią się zdecyduje jako totalnie początkujący w dziedzinie asg . Więc po 1 . Czy w tym modelu można strzelać także pociskami z twardszego i cięższego materiału (stalowe, metalowe coś w rodzaju śrutów) ? I po 2 czy moc tej repliki wystarczy np . na przestrzelenie aluminiowej puszki ?

Dziękuje z góry za odp.

Posted

Mam wersje bez szyny , więc takie rzeczy jak np kolimator odpadają czy np da sie to jakoś zmodernizować ? Tak wgl czy ten model nadaje sie do jakiegoś tuningu ?

Posted

Jaskółczy ogon odpada, bo nie ma montażu. Jak wkręcisz montaż to prawdopodobnie pęknie ci body. Są jeszcze szyny na "dekiel", albo dekle z szyną ale nie wiem czy są one kompatybilne z 028.

Moim zdaniem nie warto inwestować w nią więcej kasy. Cyma to "ok" replika żeby spróbować co to te ASG, pobiegać sezon i sprzedać.

Posted

Jak zmienisz gumkę Hop- Up (np. Guardera, G&G), wówczas podnoszą się parametry lotu kulki. Leci dalej i stabilniej. Na początek sugeruję kulki o wadze 0,25 g. Jeśli masz 400 fps i więcej możesz śmiało próbować kulek 0,28 g. Będą leciały stabilniej choć minimalnie bliżej. Gdy "podkręcisz" Hop-Up' a może się okazać, że kulki cięższe będą leciały nawet dalej w stabilnym locie, od lżejszych. Chodzi o to by dobrać wagę kulek do ilości fps i tego jak mocno Hop-up podkręca kulki. Jeśli do np 360-370 fps dasz kulki 0,28 może się okazać, że będą zbyt ciężkie. A przy 430 fps kulki 0,25 g będą na końcu lotu "szalały" na prawo i lewo, w górę i dół i nie będziesz mógł trafić w przeciwnika. Czyli dobra gumka i 0,25 g na początek powinny być akurat :)

A tutaj szyna do samodzielnego montażu (wiertło, śrubka itd). Widziałem, że siedziała ładnie w cm.028.

http://azteko.pl/cyma-szyna-montazowa-do-ak-beryl-tantal-p-104.html