Yahalom Posted October 6, 2017 Report Posted October 6, 2017 Na fanpejdżu pojawiła się zajawka nowego plejta - Crusader Plate Carrier. Jaram się w opór :teeth: Widać na pierwszy rzut oka znaczny progres i skomplikowanie wzoru względem TPC. Naprawdę wygląda mega... + system QR + zamki błyskawiczne na plecach - pytanie jak z kompatybilnością z systemem szybkiego dopięcia np. Crye czy Direct Action + elastyczny cummerbund + agresywny design Tylko ten chwyt ratunkowy nie do końca mnie przekonuje :c Quote
Small_Hunter Posted October 9, 2017 Report Posted October 9, 2017 Chwyt ewakuacyjny już targaliśmy na kliencie 130kg :) Daje rade :) W ostatecznej wersji dostał jeszcze dodatkowe podcięcie ułatwiające chwyt. Jest stosunkowo niewielki, ale nie chcieliśmy przesadzać w drugą stronę. Ostatecznie mało kto się obecnie wyciąga za uchwyt na kamizelce, w sytuacji awaryjnej. Zazwyczaj jego rola jest ograniczona do rączki do przenoszenia sprzętu. Suwaki nie są do końca kompatybilne z Crye i DA. Same maszynki i długość taśmy jest identyczna, ale rozstaw jest węższy. Można dopiąć, ale będzie lekko prężyć na krawędziach. Do kamizelki będą dostępne dedykowane panele naszej produkcji, w konkurencyjnej, szczególnie do Crye, cenie :) Quote
Yahalom Posted March 13, 2018 Author Report Posted March 13, 2018 Iiiii... wjechały tu i ówdzie CPC w wersji z plastikowymi klamrami ROC 2M. Ktoś, coś? Nie ukrywam, że od czasu gdy pierwszy raz zobaczyłem FirstSpearowskie tubki i ichsiejszą kamizelkę po prostu się zakochałem - jedank na ziemię sprowadziła mnie cena FS :teeth: Bawił się ktoś CPC ROC? ;> Quote
gloomer Posted March 15, 2018 Report Posted March 15, 2018 Zapraszamy na FP Gear Inferno. Tam wrzuciliśmy filmik jak to działa. Ogólnie powiem tak. #PYSZNE Quote
Yahalom Posted March 15, 2018 Author Report Posted March 15, 2018 Jak to działa od technicznej strony, to się potrafię domyślić... :teeth: Quote
Recommended Posts