Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Na fanpejdżu pojawiła się zajawka nowego plejta - Crusader Plate Carrier.

Jaram się w opór :teeth:

main.jpeg

Widać na pierwszy rzut oka znaczny progres i skomplikowanie wzoru względem TPC. Naprawdę wygląda mega...

+ system QR

+ zamki błyskawiczne na plecach - pytanie jak z kompatybilnością z systemem szybkiego dopięcia np. Crye czy Direct Action

+ elastyczny cummerbund

+ agresywny design

Tylko ten chwyt ratunkowy nie do końca mnie przekonuje :c

Posted

Chwyt ewakuacyjny już targaliśmy na kliencie 130kg :) Daje rade :) W ostatecznej wersji dostał jeszcze dodatkowe podcięcie ułatwiające chwyt. Jest stosunkowo niewielki, ale nie chcieliśmy przesadzać w drugą stronę. Ostatecznie mało kto się obecnie wyciąga za uchwyt na kamizelce, w sytuacji awaryjnej. Zazwyczaj jego rola jest ograniczona do rączki do przenoszenia sprzętu.

Suwaki nie są do końca kompatybilne z Crye i DA. Same maszynki i długość taśmy jest identyczna, ale rozstaw jest węższy. Można dopiąć, ale będzie lekko prężyć na krawędziach.

Do kamizelki będą dostępne dedykowane panele naszej produkcji, w konkurencyjnej, szczególnie do Crye, cenie :)

• 5 months later...
Posted

Iiiii... wjechały tu i ówdzie CPC w wersji z plastikowymi klamrami ROC 2M. Ktoś, coś?

Nie ukrywam, że od czasu gdy pierwszy raz zobaczyłem FirstSpearowskie tubki i ichsiejszą kamizelkę po prostu się zakochałem - jedank na ziemię sprowadziła mnie cena FS :teeth:

Bawił się ktoś CPC ROC? ;>