Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć wszystkim .

Mam pewien dylemat co do wyboru chestriga.

Otóż ni wiem na który się zdecydować. Wiem oba to typowy chińczyk i kopia condora z tego co widzę na zdjęciach co do formy całkiem udana. Chińczyk dlatego że nie potrzebuje nic więcej rodzina się powiększyła i nie mam już tyle czasu na hobby :)

Ale do rzeczy biegam z m4 i do tego low capy.Może ktoś ma któryś z nich i mógłby coś o nich powiedzieć pomóc mi w decyzji:

http://www.taiwangun.com/kamizelki-taktyczne-2/wielozadaniowy-chest-rig-coyote-8fields?from=listing&campaign-id=20

http://www.taiwangun.com/kamizelki-chest-rig/chest-harness-rozpinany-z-przodu-multicamo-8fields?from=listing&campaign-id=19

skłaniam się ku temu drugiemu,ładownice mam swoje więc nie jest to problem.do tego mam paso-szelki spec ops bpt 5,ale wygodnie jest mi z magami na klacie a z racji kałduna taktycznego :) zaczynam śmiesznie wyglądać w plate carierze

Proszę o pomoc :)

Posted (edited)

Jak już masz ładownice to dołóż parę zł i kup Condora MCR 4 albo MCR7.

Nie rozleci się, ma prosto ponaszywane molle a w komisie na wmasg znajdziesz w cenie tej chińszczyzny.

Edited by sledz
Posted

Dzięki za pomoc

Jeden z tych które wymieniłem to jest kopia mcr 7(condor ronin chest rig)

Ale bardziej chodzi mi o to który jest wygodniejszy łatwiej konfigurowalny.

A co do tego ,że to chinol nie przeszkadza mi to tym bardziej, że teraz rzadko śmigam na wymiany kompozytu.

teraz ma plate cariera od emersona i nie przeszkadza mi jego wykonanie.

Ale chce spróbować z chestrigiem może będzie wygodniejszy

Posted

Ja używam kopii ronina ale nie 8fields tylko GFTactical. Ten mój w GF był w dużo lepszej cenie ale z tego co widzę TG dorzuca tam ładownice, więc wyjdzie na jedno. Jak dla mnie jest to super wygodne rozwiązanie. Rozpinanie z przodu zabiera trochę przestrzeni na np. dodatkową ładownicę ale za to wygodnie się to zakłada i szybko można zrzucić. Ja na strzelankach jestem kilka razy do roku i według mnie chińskie szpeje spokojnie to znoszą. Mam sporo gratów z 8F i GF. Nastawiałem się, że czasem trzeba będzie coś podszyć ale przez kilka latek jeszcze nic się nie spruło.

Posted

Wiem właśnie tez mam sporo gratów i dają radę a używam podobnie jak wy.

To rozpięcie w roninie tez mi się właśnie podoba , zobaczę czy jest na gf-ie :)

W mcr 4 podobają mi się te kieszenie na pojedyncze magi z ekspanderami i klamry z boku

Posted

A może wygodniejsze było by zestawienie mojego pasa bpt5 z czymś takim:

http://www.taiwangun.com/kamizelki-chest-rig/otwarty-chest-rig-multicamo-8fields

Zależy mi na tym żeby pomieścić na oporządzeniu do 10-ciu magów m4 (latam z low capami :) ) i 3-4 magi do krótkiej plus 2 szybko ładowarki. na pasie mam 3 podwujne ładownice do me specops kaburę do krótkiej ładownice na multitoola i jedną uniwersalna plus worek na odzysk i radio

Posted (edited)

Ten pas wygląda tak że wszystko zmieścisz na nim.

Czasami robię zestaw, w którym pas przenosi większość szpeju a mikro chest służy wyłącznie do przenoszenia 3 magazynków (wygodniej przeładowuje mi się z klatki niż z pasa).

W tym przypadku zrobiłbym tak:

na pasie pod lewą ręką od klamry:

2x pistoletowa

2x podwójna karabinowa

odzysk

na pasie pod prawą ręką

2x pistoletowa na szybkoładowarki

podwójna karabinowa

kabura

ładownica uniwersalna i na multitoola

mały chest a na nim

3x shingle karabinowa

2x otwarta pistoletowa

(ewentualnie 4xshingle i pistoletowe na nich)

ewentualnie taki chest, uciąć w nim klapy albo schować do środka i doszyć gumy trzymające magazynki.

Chest nie ma boków i nie przeszkadza przy korzystaniu z pasa, jedna warstwa magazynków nie przeszkadza przy leżeniu i czołganiu.

Na szybko masz dostępne 3+2 magazynki na cheście, co powinno wystarczyć w większości przypadków.

Jakby było ich za mało to masz jeszcze 4+2 pod lewą ręką, w ostateczności 2 pod prawą.

W wolnej chwili po wymianie kulek pełne magazynki z prawej ładownicy przekładasz na chest i chowasz do niej puste z worka.

Edited by sledz
Posted

Dzięki za pomoc mi też przeładowuje się wygodniej z klaty niż z pasa :)

Fajny pomysł na rozmieszczenie ładownic po robocie zastosuje i zobaczę jak wyjdzie przynajmniej na pasie.

Co do chesta spodobał mi się jeszcze ten:

http://www.taiwangun.com/kamizelki-taktyczne-2/kompaktowy-wielozadaniowy-chest-rig-multicamo-8fields

i pas skonfigurowany tak jak napisałeś, wtedy na chescie mam jeszcze miejsce na czerwoną szmatę :)