krobug Posted August 27, 2017 Report Posted August 27, 2017 Pytanie od ciągle raczkującego w sporcie. Przy zakupie repliki dostałem karteczkę z chronowania standardowo na kulkach 0.2 i hopie w pozycji 0 gdzie wynik trzymał się w okolicach 380 fps. Gdy sam sprawdziłem na chrono replikę okazało się, że ma 400-410 fps. I w tym miejscu stawiam pytanie czy ustawienie hopa ma realny wpływ na ilość fps, czy ktoś ze sklepu wpisał pobożne życzenia zamiast faktycznego wyniku chronowania. Quote
Huba_lbn Posted August 27, 2017 Report Posted August 27, 2017 Karteczkę z fpsami ze sklepu to można między bajki włożyć. Ustawienie hopka ma maleńkie znacznie, ja mam zawsze na zerowym ustawieniu o kilka fps więcej. Quote
mareq Posted August 27, 2017 Report Posted August 27, 2017 W niektórych przypadkach po ustawieniu hopka fps-y rosną a w innych maleją. Dużo dależy od długości lufy, objętości cylindra i wagi kulek. Quote
Recommended Posts