Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Zamierzam za jakiś czas zacząć swoją przygodę z ASG, i na pierwszą broń upatrzyłem sobie Mossberga 500 AGM ( https://www.taniemil...6,622.html#dane ) i tutaj się pojawia moje pytanie. Jako, że jest to strzelba - a tematykę ASG dopiero co "liznąłem" to mam takie zasadnicze pytanie. Pojemność magazynka wynosi tutaj 15 kulek a tryb ognia jest niby pojedynczy. Chciałbym się więc dowiedzieć, czy strzelby w ASG wystrzeliwują normalnie jedną kulkę, powiedzmy w ten sam sposób jak samopowtarzalne karabiny na przykład, czy działa zasada kilku kulek naraz, jakiegoś "rozprysku" jaki to ma miejsce przy prawdziwych strzelbach? I czy można wywnioskować, że strzelba to taki karabinek, tyle że z bardziej ograniczonym zasięgiem jeśli strzela jedną kulką?

Posted

Ta strzela jedną kulką, ale są też modele, co strzelają trzema. Do lasu lepiej jedna, bo leci prosto, a trzy by się rozleciały każda w inną stronę ;)

AGM trudno określić karabinkiem, bo osiągami zostaje w tyle praktycznie za każdym AEGiem i musisz się z tym liczyć.