Al3x Posted August 23, 2017 Report Posted August 23, 2017 Witam, Wczoraj przyjechała do mnie paczka z nabytym z Allegro za 270zł nowym, G17 od WE. To mój pierwszy gaziak więc nie jestem w stanie powiedzieć na jego temat zbyt wiele poza tym, że faktycznie jest nowy i myślę, że u owego Pana śmiało możecie zamówić sobie taki sprzęt. Do rzeczy... Jak już wspomniałem jest to mój pierwszy gaziak więc od razu chciałbym zapytać: - czy podczas potrząsania repliką może ona mieć jakieś luzy? Swoją potrząsam i delikatnie luźne są wszystkie elementy takie jak zamek, lufa zewnętrzna, lufa wewnętrzna. Wiadomo, że elementy te są pracujące wiec naturalnie jakiś tam luz musi być, ale w chciałbym się upewnić dla własnego spokoju :icon_wink: Drugim tematem jest podkręcenie lekko repliki o preclufę i jakąś gumkę HU. Na Allegro można dostać lufę KM-Heada za 159,- ale gdzieś po internetach przewinęły mi się również Maple Leaf i Guarder podajże. W co warto zainwestować? Co do gumek to jest ich cała masa. Z tego co widziałem pasują te same co do VSR i stąd też pytanie - którą polecacie. Wiem, że tymi replikami można celnie siać na ok 35-40m. Niektórzy uważali, ze nawet na 50. Mnie interesuje najbardziej racjonalne wyjście czyli zbalansowany stosunek jakość-kasa. za wszelkie odpowiedzi z góry dzięki :icon_wink: Quote
gratek Posted August 23, 2017 Report Posted August 23, 2017 Imho nie warto za dużo pakować w gaziaka od WE, bo zbliżymy się bardzo blisko do kwoty za jaką prawie moglibyśmy kupić TM. Szkoły są różne, ale osobiście uważam, że z budżetowymi klamkami trzeba bardzo uważać, żeby nie przeinwestować. Jeśli bardzo chcesz preckę, to poniżej 120zł z wysyłką można z Japonii lub Chin ściągnąć NineBall/Laylax. Quote
Al3x Posted August 23, 2017 Author Report Posted August 23, 2017 No i znając życie to samo w TM musiałbym wymienić dla żądanego efektu :icon_razz2: Nineball/LayLax w Polsce można kupić za ok 150zł 6.00 i 6.03. Pytałem też o tego KM-Head'a bo całe forum huczy o tym, że to klasa sama w sobie, najlepsze lufy itp. ale wolałbym, żeby ktoś z użytkowników owej klamki polecił mi coś co u niego siedzi i się sprawdza... albo chociaż wie, że się sprawdza, bo wolę mieć gównianą lufę która miota aż miło na te 40 metrów, niż "klase samą w sobie" za 3x tyle ceblulionów co miecie na 41 metrów. tak jak wspominałem stosunek jakość cena jest dla mnie najważniejszy :icon_wink: Quote
gratek Posted August 23, 2017 Report Posted August 23, 2017 (edited) Z wysyłką 160zł, czyli masz 40zł drożej, akurat na gumkę. W swoim Starku (VFC) wsadziłem tego LL 6.00, dał 7-8fps więcej i minimalnie lepsze skupienie, ale raczej nie uzasadniające większego wydatku jeśli ktoś szuka oszczędności. Opcję masz jeszcze na PDI z JP za około 150zł. Co do TM to też jest kwestia podejścia, ale ich klamki wyciągasz z pudła i strzelasz, nie trzeba nic dłubać. Edited August 23, 2017 by gratek Quote
Al3x Posted August 23, 2017 Author Report Posted August 23, 2017 z tą ceną też prawda. a możesz polecic jakieś azjatyckie sklepy? Quote
gratek Posted August 23, 2017 Report Posted August 23, 2017 PDI kupuj na x-fire.org, za wysyłkę jednej lufy biorą 2200 jenów. Laylax masz na wgcshop w dobrej cenie z tanią wysyłką. Alternatywnie ten gość na ebay: http://www.ebay.com/itm/Laylax-Nine-Ball-Hand-Barrel-97mm-for-Tokyo-Marui-G18C-174050-/391650864058?hash=item5b3035ebba:g:YbAAAOSw241YU7R9 Quote
Recommended Posts