Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam borykam się z problem w swoim baofengu z zmianą końcowymi liczbami częstotliwości np jak wpisze 444.444. to ostanie cyfry zmieni samo na 444.450 i przeskok jest o kolejne 25 (444.475)górą dół. Ktoś wie jak temu zaradzić bo słyszałem ,że trzeba będzie bawić oprogramowanie przez kompa :P z góry dzięki za pomoc.

Posted

:icon_rolleyes:

Pozycja STEP w menu...

zmienione o skok 2,5 ale nadal nie mam pełnej możliwości np wpisuje 144.444= zmienia się końcówka na 144 442 kolejny przeskok to 144 445 czyli 3,4 jest dla mnie zablokowane ;<

Posted

Po co ci taką częstotliwość?

Na ukf-ie stosuje się określone kroki aby zapewnić odstęp kanałowy. Najczęściej jest to 12,5kHz a w przypadku PMR 6,25kHz.

Posted

Po co ci taką częstotliwość?

Na ukf-ie stosuje się określone kroki aby zapewnić odstęp kanałowy. Najczęściej jest to 12,5kHz a w przypadku PMR 6,25kHz.

problem jest taki drużyna ustawia 144.444 lub inną z wartościami 3,4 ja takiej nie ustawie bo zmienia końcówkę :P

Posted

1. Na jakich radiach to rzekomo ustawiają?

2. Kałofeng działa na tyle szeroko, że i tak wszystko powinno działać.

Działamy wszyscy na baofengach tylko u mnie jest problem bo trzeba ustawiać na moje czestotliwośći bo mam ograniczenie...

Posted

Oczywiście że zmienia, bo czestotliwość musi być wielokrotnoacią ustawionego kroku , dlatego z 166666 robi Ci 166665. To co jest ciekawe to to jak Twoim kolegom na Baofengu udaje się ustawić częstotliwośćz krokiem 1kHz

• 2 weeks later...
Posted

Może nie każdego 1khz ale, nie zmienia im tak często jak mi końcówki :P jak będę na strzelance nagram wam jak chodzą inne radia a jak moje boo jak ustawią sobie czestotliwość którą oni maja normalnie u nich wpisuje a u mnie zmienia końcówkę także raczej jest coś nie tak ,bo to nie pierwsza sytuacja.

Posted

Weź swoje radio i kolegów.

Włącz.

W menu pozycja 1 "STEP"

Sprawdź co masz Ty a co mają koledzy.

Ustaw to samo co koledzy. UWAGA: dla kanału A i B trzeba ustawić osobno.

Powinno działać.

Posted

Weź swoje radio i kolegów.

Włącz.

W menu pozycja 1 "STEP"

Sprawdź co masz Ty a co mają koledzy.

Ustaw to samo co koledzy. UWAGA: dla kanału A i B trzeba ustawić osobno.

Powinno działać.

dzięki za radę spróbuje ;)