Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

No to czas na konkretne pytanie: wewnątrz bunkra dopuszczamy strzelanie full auto? Czy po prostu Sten odpada i pozostaje nakupić magazynków do pistoletu.

Niech wszyscy wezmą maski. Tam się przydadzą. O ile nic się nie zmieniło to na miejscu można pożyczyć pełną maskę paintballową ale to dziwacznie wygląda.

Czas na jakieś konkrety: scenariusz, limity i takie tam, żeby mieć czas na przygotowanie sprzętu.

• Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ostateczna lista.

Jeżeli kogoś brakuje proszę o info.

Na adresy email i jako wiadomości priv poszły informacje odnośnie wpisowego, jeżeli ktoś nie otrzymał proszę o info.

Gregorius-Larp

Klauss- Larp

Alianci:

1. Domin - Larp

2. Cortes - GB/Larp

3. Michał - USA

4. Wish - USA

5. Matt Baker - USA

6. Michelle - USA

7. Mattson - USA

8. Pit - GB

9. Thompson - USA

10. Miapow - USA

11. Mareq GB

WH/SS

1. Raposa-Larp

2. Borec-Larp

3. Schwarzman

4. Dziećka

5. Ozi

6. Xraypl

7. Michaił

8. Lee

9. Hajdi

Zasady gry:

- będą limity amunicji

- wewnątrz budynku tryb semi, tryb auto może być dopuszczony za zgoda wszystkich uczestników ale nie więcej niż +/- 350 fps, na chwile obecną semi dla bezpieczeństwa

- ochrona twarzy w zakresie własnym i według uznania, taki Śląski Hardkor

- piro jedynie na powierzchni i na zewnątrz budynku

- dopuszczona broń biała, gumowe nożne treningowe

Awaryjnie posiadam 3 jednostki broni krótkiej do użyczenia, zasilanie co2 oraz green

Posted (edited)

No to wychodzi na to, że trzeba będzie thompsona odkurzyć. Dawno z nim nie latałem. Czy na miejscu będzie chrono? Chętnie sprawdziłbym tomka i colta zanim wejdę do podziemi.

Mogę wypożyczyć stena dla kogoś ze zbyt mocną repliką.

Edited by wish
Posted

Chrono ma na stanie obsługa bunkra, więc nie powinno być problemów.

Gregorius: jeśli przewidujesz w bunkrze chociaż częściową rozgrywkę w całkowitych ciemnościach to przydadzą się latarki i czerwone światła do oznaczania trupów. Dobrze żeby ludzie wiedzieli co potrzeba zabrać.

Posted (edited)

Sprawdzę na daniach co można wypożyczyć w bunkrze.

Co do wnętrza obiektu wiadomo nowoczesna Niemiecka konstrukcja jest zelektryfikowana, ale gdyby nastąpiła awaria oświetlenia dobrze mieć własne źródło światła. Oczywiście że szperacze 1000 lumenów led i inne akcesoria taktyczne odpadają.

Do zejścia na resp wymagane czerwone światło lub lightstic.

Na powierzchni czerwona szmatka lub kamizelka.

Edited by gregorius7
Posted

[...] ale gdyby nastąpiła awaria oświetlenia dobrze mieć własne źródło światła. Oczywiście że szperacze 1000 lumenów led i inne akcesoria taktyczne odpadają.

Do zejścia na resp wymagane czerwone światło lub lightstic.

[...]

O! i takie informacje zaczynają budować klimat :icon_biggrin:

Posted

Coś wiadomo odnośnie integracji, Dakota z poznania przyleci w sobotę na wieczór, więc jakiś nocleg by się przydał. No chyba, że w bunkrze mamy spać, też będzie ok.

Posted

Coś wiadomo odnośnie integracji, Dakota z poznania przyleci w sobotę na wieczór, więc jakiś nocleg by się przydał. No chyba, że w bunkrze mamy spać, też będzie ok.

Ogarniamy jakąś ludzką kwaterę. Ja jestem wygodny, więc coś znajdziemy.

Posted

Ośrodek jest placówką naukowo-badawczą, pracująca w oparciu o przodującą naukę niemiecką.

Hochsztaplerskie projekty zamiany ołowiu w złoto czy wskrzeszania umarłych dalekie są od naukowych metod badawczych.

Zakres prowadzonych badań nie jest znany, natomiast personel placówki współpracuje z zespołem Ahnenerbe w tworzeniu projekt u Lazarus, projektu Łazarz....

Rozgrywka w godzinach 9:00-16:00, podzielona na 3 scenariusze. szczegółowe informacje co do założeń scenariusza i mechaniki postaci na odprawie przed gra.

Przykładowe oferty zakwaterowania:

https://www.eholiday.pl/noclegi-pt0060-plan.html

https://www.nocowanie.pl/noclegi/katowice/noclegi_pracownicze/158281/

lub co podpowie Google

Posted

Dołączam do grona zapisanych, także szykuje się Wam rekonstrukcyjny debiutant.

Wstępnie, gdyż będę mógł to potwierdzić dopiero w połowie stycznia, deklaruje mozliwość zabrania kogoś autem na miejsce z Katowic. 4 miejsca się znajdą ;)

I jeszcze prośba, gdyż całkiem prawdopodobne, że do 28mego nie zakupię dodatkowych magów do Tomka, więc jeśli ktoś z was ma więcej a ten jeden w tą, czy drugą będzie mu w tym dniu obojętny to chętnie przyjmę w użyczenie.

Posted

Szczęśliwego Nowego Roku!!!

A w nowym roku przypominam o konieczności dokonania wpłat. Na tą chwilę wpłaciło 6 osób z 21 zgłoszonych.

Z powodu przesunięcia terminu decyzji o rozpoczęciu eksperymentu przesunął się tez termin wpłat. Budżet muszę zamknąć do 5 stycznia w przeciwnym razie nie zdążę zakupić i przygotowywać wyposażenia do gry, co i tak muszę zrobić na ostatnią chwile.

Posted

Informuje że Eksperyment zostaje odwołany.

Powodem jest brak środków na zorganizowane imprezy. Do dnia dzisiejszego 7 osób nie dokonało wpłaty, nie udzielając też informacji o problemach z płatnością. Z dokonanych wpłat nie starczy środków na wynajęcie obiektu, dlatego tez nie mam możliwości zrobienia nawet tylko "strzelanki" z pominięciem elementów Larpowych. Zwroty idą na konta wpłacających. Tyle w temacie.

Posted (edited)

Nie sądziłem, że skoro nawet sporo ludzi się uzbierało to event upadnie przez brak wpłat. Szkoda.

Gregorius, tak z ciekawości: ile życzą sobie za wynajem na te kilka godzin?

Edited by Budweiser
Posted

Na dzień 1 grudnia nie było dostatecznej liczy osób i impreza mogła się nie odbyć. Reasumując i tak z trudem uzbieraliśmy minimum. Nie będę komentował organizacji ludzi którzy się zapisali a potem olali temat.

Wynajmem wychodził 1200zł. Wpłaty uzbierałem na kwotę 1040zł.

Zwroty poszły na konta, gdybym kogoś pominął proszę o info na priv.

Posted

Kurcze, nie ma to jak zaczynać rok od złych informacji. Mógłbym się zdeklarować na pokrycie części brakującej kwoty. Nie wiem jak inni.

Odnośnie larpu: moglibyśmy wspólnymi siłami zorganizować potrzebne rekwizyty. Chętnie wykonam coś, co można by zmajstrować w przydomowym warsztacie.