Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam cztery eMki, w trzech noszę batkę na zewnątrz i nie narzekam.

Ok, pytanie jak dużej ingerencji w konstrukcje by to wymagało? Samodzielnie dałoby radę to zrobić?

Posted (edited)

To tylko wycięcie dziurki o średnicy 2-3mm na kable w kolbie lub stopce kolby. Do tego ładownica na kolbę i wsadzasz baterię jaką chcesz.

Praktycznie bardzo fajne, wizualnie kuleje :icon_wink:

Edited by Huba_lbn
Posted

W sprawie batki czekam na odpowiedź Gunfire. W instrukcji KWA którą znalazłem jest informacja, że bateria wchodzi do kolby. Są dwa wyjścia albo 9.6v NiMh (Nunchuck?) albo "small Li-Po pack batteries" 7.4v-11.1v 15c. Li-Po ma wchodzić pod stopkę kolby (wymiary 4"H x 1,25"W x 0,62"D - czyli jak na moje 10cm wysokość x 3cm szerokość x 1,5cm grubość?). Generalnie za cholerę nie mogę znaleźć baterii o takich wymiarach... :icon_confused:

Ja zakupiłem M4 KWA z kolbą SF i LiPo 7.4 dzielona Redoxa wchodzi jak złoto niestety tej samej firmy batka 11.1 która mam do MP5 trzy częściowa niestety nie ma szans na wejście tam :-) ja jak chcę strzelać z 11.1 to ściągam stopkę kolby i biegam z batka przyklejoną taśma do kolby i mam to gdzieś :-D

Posted

ja jak chcę strzelać z 11.1 to ściągam stopkę kolby i biegam z batka przyklejoną taśma do kolby i mam to gdzieś :-D

Może jest to cholercia jakieś wyjście? :icon_lol: Generalnie znalazłem info, że ten NiMh - https://gunfire.pl/product-pol-1152208860-Akumulator-NiMH-9-6V-1600mAh-Nunchuck-Type.html oraz ten lipol - https://gunfire.pl/product-pol-1152198893-Akumulator-LiPo-7-4V-2000mAh-15-30C-2-modulowy.html powinny pasować. Ale niestety jeszcze tego nie potwierdziłem :icon_razz2:

Posted (edited)

Jak nie chcesz kupować ładownicy na kolbę, a batka i tak na zewnątrz, to może przyklej ją taśmą izolacyjną, ale zapakowaną w woreczek po opatrunku osobistym? Będzie to trochę lepiej wyglądało ;)

NiMH nie kupuj.

Edited by kukunamuniu
  • 3 months later...
Posted (edited)

od jakiś 2 lat mam 14.8V i działa. ale już kilka lat temu pewien koleś na strzelance miał pod mini podpiętą baterie 18v z laptopa. Dziś oglądałem filmik na internetach jak gość robi serwis gearboxa od M249 i podpinał go pod akumulator 18,5V. Takie baterie są dostępne ale na allegro.

Poproszę o zachowywanie poprawnych form pisowni.

Arend

Edited by arend
Posted

Chodziło mi że są niespotykane w ASG.

W RC są i mocniejsze.

Ciekawe jak silnik zniesie takie napięcie w dłuższym użytkowaniu. Chyba że ktoś ma kasę żeby co pół roku wymieniać silnik.

Ja osobiście nie widzę potrzeby mieć 500 fps i 40 k/s