Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Dzisiaj zamontowałem moda HPA swojego autorstwa do gazowego SCAR'a od WE.

W związku z tym chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat.

Są to pierwsze testy, ale jak widać działa.

Silnik będzie korzystał z lekko zmodyfikowanych magazynków od AEG'ów,

a w przyszłości pojawi się również funkcjonalny bolt catch.

Posted (edited)

Podsumowując.

Skopiowałeś rozwiązanie od Alyan'a :icon_wink:. Nie mam nic przeciwko, sam chętnie bym zmajstrował takie cuś do mp5 od vfc, ale tam za mało miejsca jest.

Na moje strzela to to spoko, ale wężyk dałbym w gripa.

Edit.

Czy dla samego bolt catcha warto szpecić lower rurką na wylot z dwóch stron?

Edited by Nitro
Posted (edited)

Słońca moje kochane, a gdzie tu cholercia widać że coś kopiował ? :icon_smile:

Ja tu widzę całkiem spoko strzelającą replikę z wężem nie w tym miejscu co Aylan.

A jeśli wykonanie będzie lepsze od Aylana to pogratulować (mam dwa jego kity, nie jestem zadowolony zbytnio z wykonania, skończyło się na montowaniu Daytony w moim MSK i braku nerki itp itd).

EDYTA: Po chwili namysłu zapytam się. Jakie masz ciśnienie robocze ? :)

Edited by _Czarny_
Posted

Hahaha dobre :)

Dobry pomysł dla twórcy, kit powinien być razem łączony z koszykiem na mechanizm spustowy itp itd, tak jakby miał to być GB w elektryku. Replikę trzeba i tak modyfikować a w ten sposób sporo ułatwi się puszczenie wężyka z powietrzem.

Posted

Nie ukrywam, że wzorowałem się na pomyśle Alyan'a, ale żeby od razu rżnięcie? Idąc tą drogą to Wolverine skopiował P* a Kuba tworząc NEMESIS dopuścił się jawnego plagiatu.

Całość bazuje na częściach od oryginalnego magazynka, więc standardowy zawór nie pozwał na montaż rurki w środku,poza tym, tak jak wspomniał Nitro nie byłby w przyszłości możliwy montaż bolt catcha.

Ciśnienie w momencie testu to 120psi

Posted

@NorvicK - Kuba chyba jako pierwszy zrobił cylindrowy silnik HP z jednym zaworem, SMP nie było kopią p*, tylko tworu Kuby, ale nie znam do końca ram czasowych, także może się jakiś spec wypowie...

Posted

W moim posiadaniu są dwa kity Aylana, pierwszy to ten z miedzianą rurą, drugi już z wężykiem. Obydwa latały mi po replikach jak ciele po oborze ze względu na brak porządnie wykonanej stabilizacji kitu, który zapewniłby właśnie jednoczęściowy szkielet. U ciebie tą stabilizację zapewnia śrubka widzę i steampunkowa rura na zewnątrz :)

Jeśli jesteś dobry w projektowaniu to sadzę że dasz sobie spokojnie radę z przesunięciem i zaworu i zbijaka w prawo czy lewo tak aby mieć miejsce na wężyk/źródło zasilania ;)

120 Psi to dobry wynik, ile ma FPSów przy tym ciśnieniu ?

Ogólnie to powodzenia i do przodu :)

Posted (edited)

Po dokładnej analizie Waszych postów pojawił się pomysł na schowanie rurki do środka, przy zachowaniu możliwości instalacji bolt catch'a w przyszłości. Zabieram się do pracy i zobaczymy co z tego wyjdzie.

@czarny - ta konfiguracja przy 120psi dawała w miarę stabilne 430fps

Edited by NorvicK
Posted

@NorvicK - Kuba chyba jako pierwszy zrobił cylindrowy silnik HP z jednym zaworem, SMP nie było kopią p*, tylko tworu Kuby, ale nie znam do końca ram czasowych, także może się jakiś spec wypowie...

Kuba renderował pomysł silnika HP już w latach, jeśli się nie myle, 2012/2013. Wolverine podpatrzyło projekt i na tym sie wzorowali. Najpierw wyszlo SMP (totalna padaka), potem inferno (padaka w nowej budzie itd)

PolarStar to odrębna gałąź ale też probóją swoich sił w jednozaworowcach.

• 2 months later...
  • 1 month later...
  • 8 months later...
Posted (edited)

Witam, 

pozwolę się podpiąć do tematu, gdyż zainteresowała mnie Twoja modyfikacja. Jestem również w posiadaniu SCAR'a od WE i po przeczytaniu opisu @_Czarny_ przyznaję, że trochę się zraziłem do Alyan'owego Kit'u. Daytona niestety jest nie w moim zasięgu dlatego, mam pytanie odnośnie Twojego moda. Jeżeli byłaby szansa na kontakt to bardzo bym prosił, czy PW, czy też tutaj, gdyż muszę przyznać broń jest niepowtarzalna, lecz zabawa w GG i CO2 po prostu trochę mija się z celem.

Pozdrawiam

Edited by Dr_Papaya