Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, wczoraj zakupiłem pierwszą replikę, mianowicie cm.028 i mam problem z jej magazynkiem, pierwsze strzały były okej, ale z czasem zauważyłem że w środku są kulki ale nie podchodzą pod tą dziurkę z której wylatują, podkręcać sprężynę da się normalnie, ale jakby dalej nie szło ją podkręcić, jak nasypię cały magazynek to wystrzelę większość, ale w magazynku zostaje dalej około 20-30 kulek. Oglądałem na różnych filmikach że otwierają te magazynki, ale w moim nie ma żadnej dziurki na śrubokręt, także ma ktoś pomysł jak ten magazynek naprawić? (Mam 2 mid-cap i podaje on dobrze)

Posted

Poprostu nie wystarcza już kulek aby mechanizm umieszczony na dole mógł zapełnić kanał doprowadzający.

Najprościej będzie zobaczyć na fotce - to wnętrze hi-capa ( to akurat od giety, bo nie chciało mi się po szafie szukać od AK ;) a konstrukcja jest analogiczna )

Gi8f78s.jpg

Na dole masz właśnie mechanizm magazynka, a po lewej kanał który doprowadza kulki - jak kulek jest za mało to sprężyna nie ma poprostu co "podesłać" w górę

Posted

Ahaa okej, czyli wszystko okay z moją repliką? Bo jestem nowy i niezbyt ogarniam, bo się zdziwiłem że odpinam magazynek, i wylatują 3-4 kulki a 20 siedzi dalej w magazynku :)