dark_quar Posted July 21, 2017 Report Posted July 21, 2017 Witam. Chciałbym kupić sobie boczniaka z systemem blow back. Ważne jest aby cena duża nie była (do 200-250). Po krótkich poszukiwaniach w oko wpadły mi dwa modele: M92F/M9 HEAVY WEIGHT GAS PISTOL [KJW] oraz G195 (CO2 POWERED) [WELL TGG] Który waszym zdaniem będzie lepszy? Osobiście myślałem nad klamką od well'a z racji tańszych magazynków oraz kapsuł. Dodatkowo ponoć G195 ma "metalowy" korpus, w porównaniu z plastikiem KJW. Pozory jednak często mylą, a i o jakości i wykonaniu well'a trochę słyszałem, tak więc który jest wytrzymalszy (czytaj dłużej będzie działał)? No i Green Gaz czy CO2? Quote
mareq Posted July 22, 2017 Report Posted July 22, 2017 KJW. Mam kilka sprzętów Wella. Żaden prosto z pudła nie był dobry. Niektóre ich repliki po poprawkach są dobre a inne nie. Jak chcesz replikę do strzelania to bierz KJW. Quote
dark_quar Posted July 23, 2017 Author Report Posted July 23, 2017 Dzięki za odpowiedź :D A jak tak w ogóle jest z oszczędnością? Spotkałem się z opinią, że plastikowy zamek mniej gazu zużywa (no bo lżejszy i w ogóle). Poza tym ciekawi mnie jeszcze (czysta ciekawość) z czego się przyjemniej strzela. Znalowe (zapewne) klamki wella czy plastik kjw. Quote
mareq Posted July 24, 2017 Report Posted July 24, 2017 Najprzyjemniej się strzela z repliki, która działa. Sam nie mam żadnego pistoletu z plastikowym zamkiem, więc nie odpowiem. Mam 7 pistoletów i nawet sprężynówki u mnie mają metalowe zamki. Quote
PressU Posted November 17, 2017 Report Posted November 17, 2017 Ktoś może coś powiedzieć o modelu Beretty G195 od Wella? Może ten model jest lepszy od ich coltów. Ten metalowy zamek mocno kusi :D Quote
Recommended Posts