Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

Mam stockową baterię w nowym rk01 i przymierzam się do zmiany na lipo. Poszperałem trochę i widzę, że jest dramat jeśli chodzi o ten model. Wybór wśród pakietów 9.6v jest znikomy, no i nie ma lipo.

Jaki będzie efekt działania jeśli wybiorę baterię np. 7.4 albo 11.1v? Drugi problem, to jej kształt i wielkość, żeby ją zmieścić potrzebuję max 260x15mm. Styk to mała tamiya.

Wiem, że można pokombinować i wyprowadzić batkę na zewnątrz, ale ten sposób wolę traktować jako ostateczność.

Edited by krobug
Posted

Gdzie czytałeś że z lipo jest dramat? :P Potrzebują tylko dobrej ładowarki i uwagi. Do rk-02 wchodzi idealnie lipo od gfc 1300mah 25c 7,4V więc u Ciebie też powinna wejść.

Wysłane z mojego ASUS_T00Q przy użyciu Tapatalka

Posted
Gdzie czytałeś że z lipo jest dramat? :icon_razz: Potrzebują tylko dobrej ładowarki i uwagi.

Nie pisałem o jakości ogniwa, tylko o słabym wyborze.

Podbiję kluczowe pytanie - jak się zachowa replika na wyższym/niższym napięciu? Spadek fps w przypadku niższego i przepalenie w przypadku wyższego napięcia?

Griszek, twoja grafika się nie otwiera.

Posted

A to już poprawiam:

z1N8QmH.jpg

A co do napięć, to 7,2 jest standardową - bezpieczną wartością dla stocku, jak pokusisz się o 11 to jak już zauważył Wyborow - replika będzie zauważalnie żwawsza i wzrośnie szybkostrzelność, ale za cenę szybszego zużycia elementów. Oczywiście możesz zainwestować w lepsze części i wtedy nie powinno być problemów z używaniem 11-stki