Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

https://gunfire.pl/product-pol-1152213856-Replika-pistoletu-BLE-Alpha-Tan.html

Czy ktoś to widział/miał w łapach/strzelał?

Na papierze wygląda nieźle aczkolwiek na papierze wiele rzeczy wygląda super... no oczywiście nieodzowny hurraoptymistyczny opis produktu ze strony GF.

Z rzeczy które po zagranicznych forach wyczytałem to HU do wymiany i replika puszcza za dużo gazu przy szybkim strzelaniu, a poza tym to całkiem dobry, bardzo spasowany gnacik.

Czu ktoś to potwierdzi?

• 6 months later...
Posted

Odkopuje żeby nie zakładać nowego tematu. Mam posiadam i polecam. Więcej o strzelaniu i zasięgu przy tej temp niestety nie powiem.

Dopasował ktoś jakas twarda kaburę ? Będzie pasować glock-owska ?

• 7 months later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...
Posted (edited)

Posiadam BLE XAE już ponad pół roku i jestem bardzo zadowolony , ta klamka to mocna konkurencja dla szturmówek z chin , bardzo dobra celność oraz zasięg jak na stock , dobrze kopie , ogólnie bardzo fajna replika w tej cenie , ja dałem 380 zł , bardzo polecam

Edited by ZLODZIEJ M4
  • 9 months later...
Posted

Jak by ktoś miał w planach kupno BLE XAE. To jest teraz super cena na militaria.pl. Darmowa wysyłka i szybka dostawa. Tak że jeszcze pod choinkę powinien ten na saniach zdążyć. Przynajmniej tak obiecują.

• 2 weeks later...
Posted

No i kupiłem tą replikę na prezent świąteczny.dla mojej pociechy. Dodam że wymarzony prezent.I wszystko fajnie. Promocja (315 zł), szybka darmowa dostawa. Replika pod względem wykonana może śmiało konkurować z Tokyo Marui. Ale. No właśnie. To by trzeba było zobaczyć minę mojego dzieciaka jak replika zamiast deklarowanych 290-300 fps. Strzela 245 fps w porywach. W pokojowej temperaturze gaz Ultra air i Pro Tech. To nie jest w porządku. Będę musiał zrobić zwrot. Co uwielbiam. To nie jest w porządku Panie Militaria. Ja rozumiem że dzisiaj  niektórzy chcą szybko zarabiać pieniądze. No ale bez przesady. W końcu jesteście jednym z najpoważniejszych graczy na rynku.

Co do repliki. Jest na prawdę  świetnie wykonana. Sam zamek to rzeczywiście aluminium CNC. Mocny blow-back. Aż za mocny. Prawie jak ostry. Klamka jest tak nasmarowana że aż z niej kapie. Jakiś smar, jakiś olej. O ile rozumiem mechanizmy. To nie rozumiem dlaczego z gumki hop-up wygrzebałem patyczkiem do uszu więcej miodu niż mam właśnie w uszach. W samej konstrukcji nie ma żadnych luzów. Może poza niewielkim luzem między lufą zewnętrzną i zamkiem. Który łatwo wyeliminować w domowych warunkach. Sama lufka wewnętrzna ma tylko 85 mm. Jak by ktoś chciał wymienić na Maple Crazy Jet to da się. Ale  trzeba  by trochę rzeźbić. Chodzi o nafrezowania na lufie po bokach które ją ustalają. To samo z gumką Maple Leaf. Jej wypustka ustalająca jest o 1 mm dłuższa. Wystarczy trochę wykastrować i pasuje. I to na razie tyle. Nie będę w niej na razie grzebać bo chcę zrobić zwrot. Ale jak dostanę '"właściwą" replikę to podzielę się.Spostrzeżeniami.

A. I jeszcze. Magazynek. Świetnie wykonany.  Ale szukając tych fp-esów postanowiłem do niego zajrzeć. To znaczy przyjrzeć się zaworowi podającemu. I okazało się że jest to zawór tak zwany high valve, czy jakoś tak. No super. Czyli że nie ma na obwodzie czterech dziurek, tylko dwie szerokie. No i fajnie. Tylko że te otwory były fabrycznie ustawione  dokładnie w poprzek no i jakoś tam hamowały przepływ gazu. Mam rację ? Chyba. Ustawiłem zawór pionowo no i to dało około 10 fps +. A gdzie reszta ?