Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M15A4 Tactical Carbine + RIS Tokyo Marui?

Recommended Posts

Posted

Raczej trudne pytanie, ale licze że tutaj znajde odpowiedź.

Plan jest taki żeby kupic M15A4 i zamontować do tego zamiast zwykłego gripa metalowy system RIS wzięty z M4A1 Tokyo Marui.

Teraz najwazniejsze pytanie - czy to będzie działać i czy da się to tak połączyć - czy ten RIS z TM będzie pasowac do CA?

Z gory dzieki za odpowiedz.

• 3 weeks later...
Posted

Trochę późno na odpowiedź, ale dopiero dzisiaj zauważyłem wątek.

Tego nie da się zrobić tak łatwo. Jedyne wyjście (zrobiłem tak 2 karabinki) to wymiana całego przodu (lufa zewnętrzna i szyny z TM). CA stosuje inny sposób montowania RIS-a niż TM - w TM szyny są przykręcane do lufy zewn. na specjalnych uszach. Pewnie można próbować dokładnie rozmierzyć położenie otworów, w które wkręca się śruby mocujące uszy, ale szybciej i pewniej jest przełożyć wszystko.

Ściskam,

Czoper

Posted

To kup ris`a TM innego wyjscia nie ma nie pasuje CA do TM bez przerobek :(

[ Dodano: 19.10.2005, 15:01 ]

A M4 Stti to jak sam wiesz jest to wierna kopia TM wiec wszystko tam pasuje bez problemu :)

Posted

Ja juz zrezygnowalem z tego pomyslu i kupilem M15A4 SPC. No i zostal mi M4A1 RIS od TM (na sprzedaż apropos).

Bez wątpienia konstrukcja RISa w TM i w M15A4 SPC (warto pamietac ze SPC nie ma bateri gripie tylko w kolbie wiec nie jest to taki sam ris jak np w M15A4) jest zupelnie inna, gratulacje Tytus jak to złożyłeś.

PS. Foka nie lepiej kupić M4 od CA najtańsza chyba z 800,- stoi czyli prawie tyle co STTI. A do CA zamontujesz RISa...

Posted

TM'owego risa mozna dostać np u mnie 8) Nie wiem czy sprzedają osobno ale ten montowany do karabinów to 100% full metal, bardzo dobrze wykonany zresztą (od CA różni się tym że nie ma na nim żadnych napisów, na CA są jakieś cyferki białe itp).

Posted

Prawde powiedziawszy z montarzem bylo og groma zabawy - aby to opisac trzeba by niezly elaborat naskrobac ale............. postaram sie na dniach cos sklecic i umiescze tutaj NAVY....... jezeli Cie to interesuje ja moge zamienic risa TM na CA mam w zasadzie nowy wiec ......... wrazie co prosze na priv

• 6 months later...