Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam!

Ostatnio postanowiłem kupić sobie replikę do lasu, jednak podczas decydowania się jedyną rzeczą jaka mi przeszkodziła była długość lufy. Zastanawiałem się między repliką cm.048a cymy i którąś z m4 specny. Nad m4 zastanawiałem się ponieważ jednocześnie szukam niezłej mocy, rozsądnej ceny oraz patrzę na wzgląd tego że podczas strzelanek bardzo dużo biegam. Kałach spełniał wszystkie te warunki jednak ma prawie 1 metr długości i waży więcej od m4, co wydaje mi się że ogranicza mobilność. I tutaj pojawia się problem, kałach ma ok. 45cm lufy wewnętrznej a m4 od 26cm do 30cm. Wiem jedynie że długość lufy wewnętrznej zwiększa precyzję oraz moc, ale moim pytaniem jest - czy ta różnica długości warta jest poświęcenia mobilności ?

Z góry dziękuję za pomoc.

Edited by arend
Posted

Przy stockowych częściach - szczególnie gdy różnica nie jest znowu aż tak duża - długość nie ma dużego znaczenia.

Cymowska 048a (tak swoją drogą) nie jest jakąś ekstra-dobrą repliką, więc przemyślałbym zakup raz jeszcze.

• 2 weeks later...
Posted

A najlepiej to znaleźć używke force&cora za te 700-800 zł i sie cieszyć. Bo cymy nowe kosztują więcej... Szczerze mówiąc, już nie są warte tych cen... 900-1000 zł sobie sklepy liczą nawet. Gdzie te czasy keidy akacze od fc stały nowe po 650 zł