Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Wracam po kilku latach do Asg, próbowałem znaleźć jakies sensowne informacje na temat gfg36 i gfg45 jednak za duzo nie mozna sie dowiedziec o tych replikach.

Moje serce przemawia za eMką jednak wiem że do 1k złotych nie są one polecane. Jako alternatywa wybrałem sobie CM.048a.

Którą z tych replik warto wziąć pod względem osiągów i niezawodności? Grzebać w replikach nie potrafię a wiec jakies bardziej skomplikowane tuningi na razie odpadają.

Jeśli żadna z nich nie nadaje się to jaka replika mogłaby byc dla mnie alternatywą.

Z góry dziękuje za odpowiedzi i wiem że temat non stop się przewija jednak im wiecej czytam tym wiecej niewiadomych w mojej głowie ;)

Posted

GFC są raczej takie sobie. Dwóch kolegów moich kupiło i jeden poużywał 2 strzelanki, a drugiemu na próbnym strzelaniu wysiadło. Generalnie słyszałem że coś jest nie tak z tymi replikami ostatnio.

Posted

No z tego co właśnie czytam to są dość nieprzewidywalne repliki. A jest coś "hamburgerowego" w miare dobrego powiedzmy do 1200złotych?

Czy raczej odpuścić sobie w takich pieniądzach i kupic jakiegos kałasza?

Posted

No z tego co właśnie czytam to są dość nieprzewidywalne repliki. A jest coś "hamburgerowego" w miare dobrego powiedzmy do 1200złotych?

Czy raczej odpuścić sobie w takich pieniądzach i kupic jakiegos kałasza?

Za 1250zł masz coś takiego:

http://redberet.pl/p/37/1152298376/g-amp-g-replika-gc16-warthog-9-quot--seria-m-repliki-elektryczne-repliki-asg.html

"Będzie Pan zadowolony". Na forum masz cały wątek o tych emkach, a na youtube reckę kolegi Ceus1974.

Dobrze to strzela w stocku. Na dzień dobry masz też świetną gumkę (zielona G&G), mosfet z autorskim systemem sterowania spustem oraz jest lipo 11,1 ready. Do tego fajne, metalowe (chyba alu) i dobrze spasowane body + lansiarski key-mod.

Posted

Za ok. 1200 zł masz już cały szereg replik markowych:

- KWA - posiadam replikę tej marki, polecam szczerze :icon_razz2: Jak każda M-ka ma swoje humory i dziwności, ale moim zdaniem warto.

- ASG - również ciekawa oferta, w tym budżecie masz też inną replikę tej firmy

- EA - całkiem dobre repliki w niskiej cenie, chociaż pojawiają się też zdania, że ich jakość się pogorszyła (nie miałem możliwości tego zbadać, więc potraktuj to jako plotkę :icon_lol: )

- cały szereg replik od G&G, przykład wysłał Gratek

- inne ciekawe repliki robi też Dytac i Socom Gear.

Na temat każdej z tych marek masz tematy w odpowiednim dziale. Weź pod uwagę, że do ceny musisz też doliczyć akumulator (najlepiej LiPo) i odpowiednią ładowarkę.

Mając taki budżet nie ma sensu bawić się w repliki chińskie II klasy. Za różnicę w cenie dostajesz lepsze wykonanie, wyższą kulturę pracy i mniejszą losowość.