wrubel987 Posted April 7, 2017 Report Posted April 7, 2017 Witam chciałbym się zapytać czy ta oto replika: https://gunfire.pl/product-pol-1152207652-Replika-karabinu-snajperskiego-MB4412D-z-luneta-i-dwojnogiem-czarna.html jest warta kupienia, czy takie połączenie materiałów jest wytrzymałe, jaki byłby maksymalny zasięg strzału oraz do jakiej odległości ta broń mogłaby przebić np. kartonowe pudła? Wiem był temat o tym lecz zawarte w nim rzeczy już wiedziałem. Jeżeli ta replika nie jest tego warta to czy mógłby ktoś polecić jakąś podobną w cenie do 800zł? Quote
mikadorus Posted April 7, 2017 Report Posted April 7, 2017 Chińczyk płakał jak składał. Każda replika przebija karton. Ten gnat z linka to połączenia szajsu, złych materiałów, biedy i złej myśli technicznej. Myślę, że jakby był jeszcze gorszy to MON zakupiłoby takich na tysiące. Ze sprężynowych karabinów wyborowych to bierz: SWD, BAR-10, CM701-702, L96a1 well (MB01-8) Będzie taniej i lepiej. Quote
wrubel987 Posted April 7, 2017 Author Report Posted April 7, 2017 (edited) Chińczyk płakał jak składał. Każda replika przebija karton. Ten gnat z linka to połączenia szajsu, złych materiałów, biedy i złej myśli technicznej. Myślę, że jakby był jeszcze gorszy to MON zakupiłoby takich na tysiące. Ze sprężynowych karabinów wyborowych to bierz: SWD, BAR-10, CM701-702, L96a1 well (MB01- :icon_cool: Będzie taniej i lepiej. a który osobiście byś polecił? ewentualnie podesłał link/i do tych broni. @Edit Miałeś na myśli takie SWD? https://gunfire.pl/product-pol-1152198414-Replika-karabinu-wyborowego-GFGWD-Modern.html Edited April 7, 2017 by wrubel987 Quote
mikadorus Posted April 7, 2017 Report Posted April 7, 2017 Najbardziej niezawodne i "długowieczne" będzie SWD A&K. Od biedy może być to z gunifre. Różnice masz podane w temacie o SWD A&K w dziale karabiny wyborowe. Pozostałe żyją krócej i są raczej do tuningu niż do strzelania wprost z pudełka. Quote
władek Posted April 7, 2017 Report Posted April 7, 2017 Najlepsze z podanych jest swd przy budżecie do 800zł uda ci się wyhaczyć coś w komisie i dokupić preckę promyka do niego. Quote
wrubel987 Posted April 7, 2017 Author Report Posted April 7, 2017 A dałby radę ktoś ogarnięty w temacie podesłać coś takiego możliwie z celownikiem pso-1? Quote
Buniek92 Posted April 7, 2017 Report Posted April 7, 2017 Prośba, trochę samodzielności. Wybrałeś sobie bardzo upierdliwy typ repliki, masz o nich tematy w adekwatnych działach. Quote
wrubel987 Posted April 8, 2017 Author Report Posted April 8, 2017 (edited) Naczytałem się o tym SVD i doszedłem do wniosku że replika jest już problematyczna na starcie, czy któraś z wyżej wymienionych (BAR-10, CM701-702, L96a1 well (MB01- 8 ) nie ma takich problemów, i jest użyteczna już na starcie? nie chodzi mi o samą moc oraz możliwości tuningu tylko głównie żeby "żyła" jakiś dłuższy czas bez sprawiania problemu. @Edit chyba jednak zdecyduje się na L96A1 MB01 well. Edited April 8, 2017 by wrubel987 Quote
Buniek92 Posted April 8, 2017 Report Posted April 8, 2017 O każdej z tych replik masz dedykowany temat w dziale "karabiny wyborowe". Quote
mareq Posted April 8, 2017 Report Posted April 8, 2017 SWD jest chyba najmniej problematyczne. Tuning jest prostszy i tańszy. Wystarczy zrobić stabilizację lufy, wymienić lufę wewnętrzną, gumkę i sprężynę. Jak ci mało to można jeszcze zmienić komorę hopka i dyszę cylindra. W innych replikach dochodzi jeszcze wymiana cylindra, tłoka, zespołu spustowego,... Quote
arend Posted April 8, 2017 Report Posted April 8, 2017 Wrubel987 rozumiem że snajperka fajna jest. Kto tego nie przechodził ( ja też), ale jest to najmniej polecana klasa replik na początek. Poczytaj tematy przyklejone tego działu i działu snajperskiego. Teraz kiedy są już dość tanie części tuningowe tuningi cenowo spadły do akceptowalnych cen ale tych co te tuningi umieją zrobić na przyzwoitym poziomie dalej jest niewielu. A i sama zabawa w snajpera to nie CS. Tu już trzeba coś umieć. Szczególnie ze średniej klasy stokowy AEG będzie miał przewagę i zasięgu i siły ognia nad średniej klasy snajperką sprężyną. A ciągłe ganianie na respa frustruje. Quote
PaBlito5671 Posted April 12, 2017 Report Posted April 12, 2017 "Dobrej" snajpy nie kupisz. Po tuningu można nazwać to "dobrą" snajpą. :) Quote
Recommended Posts