Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, wracam do strzelania po około 5 latach i przyznam, że trochę zzieleniałem. Czy doradzilibyście jakieś sprawdzone modele w cenie do 1500zł plus minus? Mogą być modele obojętnie z jakich serii. Zależy mi na zasięgu głównie i żeby się nie skopała po miesiącu. Z góry dzięki za porady.

PS. Nie kojarzę już po prostu niektórych producentów.

Posted

M14 veteran, walnut wood, type 57 R.O.C, S.O.C od G&G.

Pierwsze 3 dorwiesz w po tej cenie na wyprzedaży. Spieprzyć się ich nie datuning łatwy i przyjemny, gb świetny, jakaś precka w stocku, dobra guma. Jedyne co to zainstalować mosfeta.

Posted

Większość replik oscylujących wokół tego budżetu będą rozsądnym wyborem. Z bardziej popularnych marek szukaj g&p, e&l, lct, Evolution airsoft, Ics, g&g. Replik jest multum, napisz jaki typ repliki ci najbardziej odpowiada.

Posted (edited)

Kwa jest rozsądnym wyborem. Tuning sobie odpuść, bo w stocku te repliki są zajebiste. wymagają jedynie małego wkładu, żeby zrobić z nich potwora. Na start pobiegaj sobie ze stockiem, a z czasem wsadź tylko tłok shs'a i głowicę jakąś POM i będzie git.

Fajne są też emki e&l'a. Co prawda u nas na rynku stosunkowo krótko, ale za granicą już chwalą. Więcej stalowych elementów, więcej amelinium w amelinium no i flaki na podobnym poziomie.

Edited by Nitro
Posted
Posted (edited)

Specna to klasa niższa jeżeli chodzi o emki. Są wykonane ok i to w sumie tyle. Strzelać strzelają,ale imo nie są warte tych pieniędzy. E&L w promocji, czy przy zniżce teamowej idzie dostać za ok 1080zł (podstawowa wersja), która na pewno przebija specne pod względem wykonania, czy jakości flaków w środku.

Co do APS'a ... W życiu bym nie dał tyle pieniędzy za ich repliki. Jak wyżej są ok, i nic poza tym. Płacisz tylko za licencjonowany wzór kamuflarzu. W środku niczym się nie wyróżnia.

Edited by Nitro
Posted

Pewnie wkrecisz, zależy jaka średnica jest tego risu.

Z w/w nie wziąłbym żadnej. Hi-end owy kalach w 2017 roku ze znalu. Serio?

Sprawdź sobie el 710 sbr. Mam obecnie i polecam. Full stalowy monolit.

Posted (edited)

[Naprawdę Przepraszam za wtargnięcie ale nie chciałem specjalnie tworzyć nowego tematu kiedy ten jest zbliżony tematycznie do mojego pytania ]

Ten Predator wygląda naprawdę zajebiście tylko czy jakościowo jest zbliżony do KwA czy G&P ? bo mam na oku 3 Bad Boy'e

1. AEG075 od G&P http://azteko.pl/gp-...75-p-11164.html

2. KM4-KR9 od KwA http://www.asgshop.p...=KeyMod&id=5829

3. GC-16 Predator https://gunfire.pl/p...eship-Grey.html

Cena nie gra dla mnie wielkiej roli na +-500zł mogę sobie pozwolić

I cóż jako laik i nowo wchodzący na scenę airsoftu zawodnik z jedyną repliczka P&J M4 w RIS'kach (x lat, x FPS'ów, Poor accuracy)

nie chciałbym popełnić błędu kupując którąś z nich i się dowiedzieć, że źle wybrałem bo kupowałem oczami a nie mózgiem

Edited by DePleur
Posted

jeżeli stawiasz na wygląd:

1.G&G

2.G&P

3.Kwa

Jeżeli stawiasz na stoka i ze stoka tylko uzywać

1.G&G

2.KWA

3.G&P

Jeżeli stawiasz na tuning

1.KWA

2.G&P

3.G&G

Jeżeli chcesz repliki do rzucania to polecam G&P

Sprawa jest taka, że jeżeli chcesz tuningować do 450 to każda będzie ok, natomiast jak celujesz wyżej to najlepiej KWA, w pozostałych będzie większość środka do wymiany.

Natomiast jeśli starczy Ci koło 400 i nastawiasz się na bieganie to Predator mi najbardziej odpowiada: wygląd, strzela miło prosto z pudła, w miarę celny, fajny rof na 11, poręczny i lekki.

Btw. Tuningowałem G&P 68c do 520fpsów, sprawa wygląda tak, że wszystko ze środka prócz szkieletu, dyszy i listwy, poszło do wymiany.

Ale to jest oczywiście moja subiektywna opinia. Musisz dokonać wyboru w oparciu o to czego potrzebujesz i czy jesteś pewien że to co te karabinki oferują w stoku Ci wystarczy. Jeżeli będziesz chciał się tuningować to najmniej kasy wsadzisz w KWA.