Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Hej od jakiegoś czasu posiadam replikę

https://www.militaria.pl/cybergun/pistolet_asg_cybergun_colt_1911a1_hpa_metal_slide_180116_p23147.xml?cat=124

i strzelam sobie razem z dziewczyną do nieruchomych celów ( jestesmy w temacie asg zieloni)

Tutaj pojawia się pytanie do was chcemy kupić drugą replike , moze byc na co2,spręzynowa,greengas ale chciałbym Link do konkretnego modelu do 300-500zł (najlepiej ta dolna granica) chodzi mi o broń boczną pistolet/rewolwer oraz drugie pytanie czy jest różnica między co2 buteleczka za 1 zł.. a ta ze specjalnymi dodatkami za 10 zł? Proszę o dokładne wyjaśnienie.

PS Jakich kulek używać do w/w repliki ? ;)

Posted

Skoro piszesz na czerwono to chyba jesteś jakoś wysoko rangą na tym forum , a zamiast pomóc pierdzielisz , powinienem użyć innego słowa ale niech będzie pierdzielisz . Wiec ktoś normalny i pomocny może odpowiedzieć ?

Posted (edited)

Najlepszą drogą jest czytanie forum. Jest tak rozwinięte, że wystarczy chwila używania szukajki.

Jak to wyjście Ci nie pasuje, to znajdź replikę, która Ci się podoba i szukaj tematu o niej. W budżecie 500 masz już sporo możliwości.

Co do kapsuł, to za 10zł jeszcze nie widziałem o.O ale może po prostu jeszcze za mało wiosen mi upłynęło :P

Edyta:

Używanie szukajki na dobrze Ci wyjdzie bo od razu ogarniesz jak dbać o gaziaki. A bez tego długo nie pociągniesz.

Edited by a5d4f1
Posted

... dłuższe i krótsze wersje.

Najlepszą drogą jest czytanie forum. Jest tak rozwinięte, że wystarczy chwila używania szukajki.

Jak to wyjście Ci nie pasuje, to znajdź replikę, która Ci się podoba i szukaj tematu o niej. W budżecie 500 masz już sporo możliwości.

Co do kapsuł, to za 10zł jeszcze nie widziałem o.O ale może po prostu jeszcze za mało wiosen mi upłynęło :icon_razz:

Edyta:

Używanie szukajki na dobrze Ci wyjdzie bo od razu ogarniesz jak dbać o gaziaki. A bez tego długo nie pociągniesz.

Dzięki za odpowiedzi , grzebałem aż znalazłem chyba jednak spróbuję czegoś " większego"

myślałem o rk 02 ze stajni Boyi wyczytałem na tym forum dużo superlatyw na temat tej repliki ;)

Posted (edited)

Dobry wybór najtaniej dostaniesz tutaj: http://www.taiwangun...&campaign-id=19

Cała seria boyi rk jest dobra. Radzę dokupić aku bo stockowe to jak się trafi raz działają innym nie.

dzięki kolego :icon_wink:

A podałbyś link do dobrego akumulatora do tego modelu Rk 02

Ps . z tego co wyczytałem na forum to kupić kulki firmy G&G 0,25g

Edited by Narcyzek
Posted

Tak kulki G&G są dobre. Najlepiej kup lipo: http://www.taiwangun.com/akumulatory-li-po-2/akumulator-li-po-1200mah-7-4v-20-40c-8fields?from=listing&campaign-id=19 takie powinno się zmieścić pod dekiel możesz dla pewności zapytać obsługi sklepu czy się zmieści. Do tego potrzebujesz ładowarkę:http://allegro.pl/redox-ladowarka-alpha-combo-zasilacz-lipo-nimh-i5401093500.html

Najtańszy wybór który posłuży przez długi czas. Naładujesz nim wszystkie typy akumulatorów od biedy można ładować aku do samochodu :icon_biggrin:

Posted

Tak kulki G&G są dobre. Najlepiej kup lipo: http://www.taiwangun...&campaign-id=19 takie powinno się zmieścić pod dekiel możesz dla pewności zapytać obsługi sklepu czy się zmieści. Do tego potrzebujesz ładowarkę:http://allegro.pl/redox-ladowarka-alpha-combo-zasilacz-lipo-nimh-i5401093500.html

Najtańszy wybór który posłuży przez długi czas. Naładujesz nim wszystkie typy akumulatorów od biedy można ładować aku do samochodu :icon_biggrin:

Dzięki kolego i o to mi chodziło ;) Prosto i na temat , nie tak jak moderator , a to chyba on powinien świecić przykładem .

Posted

Moderator jest do pilnowania porządku. Nie do podawania na tacy użyszkodnikom którym się nie chce. Ani poszukać ani uszanować innych.

I powtórzę po raz ostatni. Nie podobają się zasady regulaminu, nikt nie trzyma na Fo.

Dotarło.

Posted (edited)

Co do rk-02 to poszukaj na forum, bo jest temat i tam masz dużo opisane.

Do rzeczy, które należy wymienić dodałbym gumkę hop up (u mnie działa bardzo dobrze czarna systema). Da Ci to poprawę skupienia/wzrost celności nawet na zwykłej lufie bez jej wymiany.

A co do strzelania do nieruchomych celów to masz do wyboru np. kulochwyt z kartonu, tarcze mniejsze i większe, butelki plastikowe, puszki, balony itd. (można wymyślać i mnożyć w nieskończoność).

Zależy na jakie dystanse strzelasz. Do tarczy A4 z rk-02 strzelam na maks 50 m, ale nie na fabrycznych przyrządach celowniczych (mam kolimator założony).

Bez tego to tak maks 40 m i powyżej to jest strzelanie na zasadzie "uda się".

Także czytaj, działaj i strzelaj :icon_smile:

Dzięki kolego i o to mi chodziło :icon_wink: Prosto i na temat , nie tak jak moderator , a to chyba on powinien świecić przykładem .

Spokojnie, bo po prostu ludzi drażni pisanie ciągle "o tym samym" bo kto się nie zarejestruje na forum to zadaje te same pytania co poprzednik (tak w skrócie - mnie też to denerwuje, a po części rozumiem, że forum tutaj jest ogromem wiedzy w tylu kwestiach, że nie zawsze daje się to ogarnąć, a zwłaszcza na początku :icon_wink:).

Edited by Foton
Posted (edited)

Co do rk-02 to poszukaj na forum, bo jest temat i tam masz dużo opisane.

Do rzeczy, które należy wymienić dodałbym gumkę hop up (u mnie działa bardzo dobrze czarna systema). Da Ci to poprawę skupienia/wzrost celności nawet na zwykłej lufie bez jej wymiany.

A co do strzelania do nieruchomych celów to masz do wyboru np. kulochwyt z kartonu, tarcze mniejsze i większe, butelki plastikowe, puszki, balony itd. (można wymyślać i mnożyć w nieskończoność).

Zależy na jakie dystanse strzelasz. Do tarczy A4 z rk-02 strzelam na maks 50 m, ale nie na fabrycznych przyrządach celowniczych (mam kolimator założony).

Bez tego to tak maks 40 m i powyżej to jest strzelanie na zasadzie "uda się".

Także czytaj, działaj i strzelaj :icon_smile:

Spokojnie, bo po prostu ludzi drażni pisanie ciągle "o tym samym" bo kto się nie zarejestruje na forum to zadaje te same pytania co poprzednik (tak w skrócie - mnie też to denerwuje, a po części rozumiem, że forum tutaj jest ogromem wiedzy w tylu kwestiach, że nie zawsze daje się to ogarnąć, a zwłaszcza na początku :icon_wink:).

Moderator jest do pilnowania porządku. Nie do podawania na tacy użyszkodnikom którym się nie chce. Ani poszukać ani uszanować innych.

I powtórzę po raz ostatni. Nie podobają się zasady regulaminu, nikt nie trzyma na Fo.

Dotarło.

Pan moderator od początku mnie nie polubił bo nie robiłem ogonków - z przyzwyczajeń.

Mógłbym wymieniać się setkami zdań i tak Moderator ma zawsze rację , wiem .

Przejrzałem dziesiątki stron i nie znalazłem odpowiedzi więc - JEŚLI CHCECIE mieć więcej kolegów do gry czasem musicie być wyrozumiali a nie otaczać się swoim gronem - Lepiej nie napisać nic , niż napisać i zniechęcić .

Panie Moderatorze , Pan już ma obraz nowego w tym hobby "Leń śmierdzący nic nie robiący"

otóż jest inaczej jeśli coś robie , robię to porządnie czytam i chłonę wiedze .

A kreuje Mi Pan w głowie że każdy co gra w ASG to taki mój nauczyciel od PO , gdy powiedziałem okej na lekcji stwierdził żebym mówił po Polsku. (do dziś go pamiętam a troszkę mineło) czasem trzeba pomóc RANGA ZOBOWIĄZUJE. Nawet nowym lenią. Którym NIE jestem.

Ps .dziękuje za rady ;)

Edited by Narcyzek
Posted

Pan moderator to ani cię lubi ani nie lubi, po prostu pilnuje porządku na Fo. Nie musisz więc wymyślać teorii spiskowych kryjących swoje nieróbstwo i niechęć do samodzielności. Takich jak Ty przewija się tu wielu więc wybacz ale raczej za tydzień nie będę o tobie pamiętał. Życie. I nic nie poradzisz.

A na Fo cenimy samodzielność, i na to też nic nie poradzisz. Księżniczkowanie też nie popłaca. Czytaj Tematy Przyklejone. Rozjaśnią ci w głowie więcej niż te dwa tematy które założyłeś.

HYHY przepraszam za OT ale dziś właśnie mija 18 lat od kiedy mówię po polsku :icon_biggrin:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...