Kocur666 Posted March 10, 2017 Report Posted March 10, 2017 Przeciez nic nie napisales jaki obwód jest, jak podłączyłeś mosfet i jaki to jest mosfet. Przerywacz przerywa obwód przy semi. Tu nie da sie zrobic jakos inaczej - chyba ze podłączyłeś obwód poza kostką stykową. Quote
ewok Posted March 10, 2017 Report Posted March 10, 2017 Jakieś propozycje elektroniczne? Z propozycji elektronicznych: najpierw zdemontuj mosfeta i podłącz baterię standardowo i jeżeli problem zniknie to wtedy można zająć się elektroniką. Quote
Ryszard48 Posted March 10, 2017 Author Report Posted March 10, 2017 Nie wiem czy wam nie mówiłem, ale w replice działa semi, tylko w tedy, gdy nie ma kulek: Po przełączeniu z trybu auto na tryb semi, za pierwszym pociągnięciem replika strzela automatycznie, natomiast za drugim pociągnięciem (mogę się domyślać), że jakieś tam tryby się przestawiają i replika ma normalne semi. (mówię oczywiście o strzelaniu bez kulek). Więc czy na pewno warto rozcinać te wszystkie kable? Nawet nie mam zapasowej złączki Tamiya, żeby to wszytko podłączyć do starego Ni-MH. Quote
Kocur666 Posted March 11, 2017 Report Posted March 11, 2017 Wydaje mi sie w takim razie ze problem nie jest elektryczny a mechaniczny. Po wlozeniu magazynka gdzies ci dociska cos - pewnie listwa wyboru semi auto - blokuje w jakis sposób przerywacz. Bo za semi odpowiada tylko przerywacz. Jezeli nie podskoczy do góry i nie odciągnie kostki stykowej - będzie full auto. Nic innego za przerwanie obwodu w ak nie odpowiada. Ze zdjęcia wnosze ze listwa boczna - ta która się rusza i odpowiada za wybór semi - auto - jest zle wlozona i blokuje przerywacz. Jakbym mial to w rekach to pewnie wyjasnie zajeloby z 10 min max. Ale tak zdalnie to ciezko zdiagnozowac. Gryby był problem elektryczny - to wtedy w przypadku zwarcia mosfeta mialbys full auto bez naciskania triggera. Gdyby bylo przepiecie - sam by po prostu strzelal. Albo wogole by nie strzelal. Ale mosfet (zwykly nieprogramowalny) nie ma nic do braku semi. Bo to jest zwykly mosfet tak ? Zadne tam programowalne gaty z ustawianiem bursta ? Quote
Ryszard48 Posted March 11, 2017 Author Report Posted March 11, 2017 Ta zwykły mosfet, lutowany przez mnie z wymienionych wcześniej części. Dobra pogrzebię w tym i dam znać, czy coś się zmieniło. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale przed rozebraniem do zdjęć wszystko mechanicznie działało (na wyczucie) tak samo jak w stockowej wersji, ale to i tak nie ma znaczenia, muszę w tym pogrzebać, do serwisu nie oddam, bo nie ma żadnego w okolicy 100 km. Quote
HUGO_HUGO Posted March 14, 2017 Report Posted March 14, 2017 Ta zwykły mosfet, lutowany przez mnie z wymienionych wcześniej części. Dobra pogrzebię w tym i dam znać, czy coś się zmieniło. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale przed rozebraniem do zdjęć wszystko mechanicznie działało (na wyczucie) tak samo jak w stockowej wersji, ale to i tak nie ma znaczenia, muszę w tym pogrzebać, do serwisu nie oddam, bo nie ma żadnego w okolicy 100 km. Serwisu niema ale serwisant się napewno znajdzie, domnie masz 70km ale napewno w rzeszowie i okolicach ktoś serwisuje repliki. Quote
Recommended Posts