Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć :). Chciałbym się zapytać, czy trzymanie otwartego gearboxa na wierzchu (czyt. w pokoju) jest bezpieczne. Chodzi mi tutaj o takie sprawy jak utlenianie itp. Obecnie czekam na kilka części i nie chce mi się zamykać gearboxa, bo wiem że za kilka dni znowu bym go musiał rozbierać. Tak więc, jak to z tym jest? :P

Posted

Kolega Pietracha chyba wyjaśnił. :icon_razz2: Drobne części typu sprężynki antireversal włóż do jakiegoś małego pojemnika a resztę do kartonu. Wyczyść stare smary i brud i przy składaniu dobrze posmaruj zębatki tłok i prowadnice. Do cylindra minimalne ilości smaru żeby nie pluło smarem do komory hopa.

Posted

Podobnie niestety niektórzy się przesadnie martwią i jak zaczyna kropić to zwijają się ze strzelanki, bo repliki mają na prąd.

To czy części są w replice, czy na zewnątrz nie robi żadnej różnicy.

Posted

Właśnie chodziło mi też o to, czy z nowo nałożonym smarem nic się złego nie stanie, bo jestem zbyt leniwy żeby na nowo czyścić i smarować jak dopiero to robiłem, ale skoro wszystko powinno być okej, to okej :)