PDexter Posted March 3, 2017 Report Posted March 3, 2017 Cześć :). Chciałbym się zapytać, czy trzymanie otwartego gearboxa na wierzchu (czyt. w pokoju) jest bezpieczne. Chodzi mi tutaj o takie sprawy jak utlenianie itp. Obecnie czekam na kilka części i nie chce mi się zamykać gearboxa, bo wiem że za kilka dni znowu bym go musiał rozbierać. Tak więc, jak to z tym jest? :P Quote
Pietracha Posted March 3, 2017 Report Posted March 3, 2017 Masz hermetyczny gearbox i części zamknięte w atmosferze beztlenowej, że boisz się o utlenianie? Quote
Mixon Posted March 3, 2017 Report Posted March 3, 2017 Słyszałem, że w ten sposób ucieka japońska magia z gearboxów Marui :P Quote
władek Posted March 3, 2017 Report Posted March 3, 2017 Kolega Pietracha chyba wyjaśnił. :icon_razz2: Drobne części typu sprężynki antireversal włóż do jakiegoś małego pojemnika a resztę do kartonu. Wyczyść stare smary i brud i przy składaniu dobrze posmaruj zębatki tłok i prowadnice. Do cylindra minimalne ilości smaru żeby nie pluło smarem do komory hopa. Quote
mareq Posted March 3, 2017 Report Posted March 3, 2017 Podobnie niestety niektórzy się przesadnie martwią i jak zaczyna kropić to zwijają się ze strzelanki, bo repliki mają na prąd. To czy części są w replice, czy na zewnątrz nie robi żadnej różnicy. Quote
PDexter Posted March 3, 2017 Author Report Posted March 3, 2017 Właśnie chodziło mi też o to, czy z nowo nałożonym smarem nic się złego nie stanie, bo jestem zbyt leniwy żeby na nowo czyścić i smarować jak dopiero to robiłem, ale skoro wszystko powinno być okej, to okej :) Quote
Recommended Posts