Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kopie kolimatorów T1/T2 micro - co warto kupić?

Recommended Posts

Posted

Przymierzam się do zakupu optyki w stylistyce Aimpoint T1/T2 micro. Na chwilę obecną waham się pomiędzy:

Aim-O T2 Red Dot http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=16014

a recenzowanym niegdyś na łamach wmasg Theta Optics Compact http://gunfire.pl/product-pol-1152205529-Replika-celownika-kolimatorowego-Compact-II-czarny.html

Który z wymienionych będzie lepszym wyborem? Ewentualnie może polecacie kopię od innego producenta?

Posted

No cóż. W takim razie chyba skuszę się na Theta Optics. Dziwna sprawa z opisem na Gunfire. W recenzjach i testach stoi, iż Theta posiada tylko i wyłącznie czerwoną kropkę z 11 stopniową regulacją. GF podaje: Czerwona i zielona.

Posted (edited)

Wersje z dwoma kolorami plamek mają 5-stopniową regulację. I jest to chińszczyzna. PWS jest super wyporem, a jeśli wolisz coś tańszego, to najlepiej napisz na priv do tomekpl .

Edited by Majkhel
Posted

Bardzo fajny ten PWS ale raczej pozostanę przy Theta. Coś jednak na GF musiało im się pomieszać w opisie. Na zdjęciach wyraźnie widać 11 stopniową regulację bez opcji zielonej plamki. Tańsza wersja Thety (niski montaż i brak czerwonego refleksu na szkiełku)ma 5 stopniową regulacje - zieleń i czerwień. Cena za Thetę to dla mnie max z dwóch powodów: 1) tylko i wyłącznie niedzielne strzelanki 2)w zestawie jest również wysoki montaż

Posted

Nie patrz na to, że na pokrętle jest skala od 0 do 11. Ja mam kopię AimPointa z Thety. Tam też tak jest na pokrętle. 0 i 6 to pozycje OFF, 1-5 to jeden kolor i 7-11 drugi.