Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Odpowiem Tobie tak. Tej sprężyny nie włożysz do stockowego AEG-a Tokyo Marui który wykonany jest ze sto razy wytrzymalszych materiałów od każdej dostępnej zabawki z w/w sklepu. Karabin z AirSoftGuns nie przeżyje ani jednej strzelanki z taką sprężyną.

Poza tym jak widzisz jest to sprężyna do AEG więc nie wiem czy da radę ją tam wpasować.

Zapomnij o niej tak szybko jak ją zobaczyłeś, i o 130 PDI też nie myśl.

Posted

Na Airsoftguns.pl można dostać "repliki" tylko dwóch firm: "WELL" oraz "Duble Eagle"(nie jestem pewien ale chyba jest jeszcze "Umarex").

Miedza dobrze mówi. Nawet jakby ta sprężyna podeszła do modeli sprężynowych to po pierwszym strzale twój karabinek wypluł by bebechy...:).

mój kumpel jest w posiadaniu tego sprzętu i wkładał do niego sprężyne z M16A1 HFC. Strzela bardzo przyzwoicie i jak narazie nie ma z nim kłopotów. A mają je chyba na specshopie musisz popytać.

Posted

Ja tam o wsadzaniu sprężyn od EAGów do springów czytałem na forum zupełnie co innego, ale nie znam sie, to sie nie będe wypowiadał... Polecam po"szuka(j)"nie...

Posted

Wracając do tematu to można trochę fps-ów wyciągnąć na zmianie lufy, ewentualnemu uszczelnieniu cylindra (o ile w tym się da), a pod sprężynę daj podkładki aby ją trochę ścisnąć. Po co od razu wywalać na sprężynę połowę wartości karabinu jak można taniej zrobić wiele. Jak jestem w błędzie to niech mnie ktoś z niego wyprowadzi.

Posted
Barbie nie chę się zarzucać ale mógłbyś mi powiedzieć od kiedy gearboxy montuje się w replikach sprężynowych?:) No chyba że wymyślili jakiś nowy rodzaj springów;]

WItam!

Sorry nie doczytalem, a raczej przeczytalem bez zrozumienia no i wyszlo co wyszlo... moj bląd. No i dobrze ze sie nie rzucasz bo pozniej Cie nikt nie poskleja..... :twisted: :lol: :lol: sorrka zart.

W sumie to mozna wstawic sprezynke z taniego ak (tego z weibo czy cos takiego).

Nadal sie nie dowiedzialem jak jak skasowac swoj wlasny post/temat*)

*nie potrzebne skreslic

Pozdrawiam

Posted
można trochę fps-ów wyciągnąć na zmianie lufy, ewentualnemu uszczelnieniu cylindra (o ile w tym się da), a pod sprężynę daj podkładki aby ją trochę ścisnąć.

a jak te podkładki podłożyć?? i jakie to maja być podkładki??

Posted
można trochę fps-ów wyciągnąć na zmianie lufy, ewentualnemu uszczelnieniu cylindra (o ile w tym się da), a pod sprężynę daj podkładki aby ją trochę ścisnąć.

a jak te podkładki podłożyć?? i jakie to maja być podkładki??

ja w moim M4 podlozylem monety o wartosci 5 groszy -----> 5 x 1grosz :)

Posted

Co do podkładek: prócz popularnej metody groszowej podkładki mozna wykonać ze wszystkiego: gumy. kartonu, metalu itp. Sugerowałbym tylko wkladac je stopniowo, tak by zbadac wytrzymałosc guna...przy probie włozenia ich zbyt duzo naraz albo połamiesz body, albo nie bedziesz mogł naciagnac sprezyny, a nawet jak ja naciagniesz to połami ci sie mechanizm spustowy (dosc słabo wykonany w emkach Wella) :)

• 1 month later...
Posted

witam, wczoraj dostałem moją tanią replke m16-tki wella rzeczywiście ma mase wad, z początku niechciałem jej wybebeszać ale trudno....jak ją rozłożyłem to recemi się załamały..lufa była pogięta jak mój kręgosłup... pozatym ani krzty smaru, co do hopupu to jedyne co go łączy z tym karabinem to napis na pudełku. Lekka masakra ale wszystko jest do naprawienia, jeżel chodzi o podkładki to radze je podkładać tylko od strony oparcia sprężyny, bo jeżeli powpychamy np. grosiki pomiędzy sprężyne a tłok to masa tłoka wzrośnie a to niewróży nic dobrego tanim replikom, tymbardziej że są już nadwyrężone przez samo sciśnięcie sprężyny.Co do hop upa to jeszcze nad tym główkuje...no właśnie ma ktoś jakś pomysł żeby go w mądry sposób dorobić?

kocham zapach śweżej wojny o poranku!

• 6 months later...
  • 2 months later...
  • 5 months later...
Posted

Jak ci się uda włożyc tą spręzynę do tego m16 to ono poleci a sprężyna zostanie ... Ten gówniany plastik nie wytrzyma nawet 1 strzału. Ja mialem to m16 dalem zaledwie PODKŁADKE 4 mm rozumiesz 4mm i zj***ł się tłok ... Więc nie rób sobie nadziei ... Chociaż Gwiazda nadziei niknie zawsze ostatnia. :-P Ale w tym przypadku już dawno zanikła :D

I jak masz pakowac kase w to gówno to lepiej kup sobie coś lepszego a nie wydawaj kasy na jakieś części do niego tu masz M16 A1 z cyber guna http://www.military.pl/?prod=33&cat=30 za 199 zł.

Posted

Nie wkładaj tej sprężyny bo kogoś tłokiem i lufą zabijesz.;) Części metalowych od tego gówna nie ma

nawet gdyby ktoś produkował to by były droższe od tego czegoś co nazywają repliką

pozdrawiam Desert

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...