Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

mam pytanie,

zakupiłem replikę M4 - dokładniej Specna Arms A01 na sprężynie M130 i fabrycznie wmontowanym systemem ASCU gen 4.

Replika przyszła, wszystko ok.

Bateria stockowa - nimh 9.6 ... po pełnym naładowaniu wytrzymuje ok 15 min pracy po czym podwójny sygnał z ascu i batke odłącza...

No ale ok, w ruch idzie temat zakupu baterii li-po ... tylko teraz pytanie... kumpel siedzący w asg jest zdania że w replice w zupełności wystarczy batka 7,4... z kolei serwis sklepu po rozmowie przysłał mi pisemną opinię że przy względnie mocnej sprężynie m130 plus systemie ascu (w stocku ok 435 fps na kulkach 0,2)... 7,4 się nie sprawdzi i zdecydowanie zalecają użycie 11.1. Dostałem pismo że jeśli nawet zdarzyłaby się jakaś usterka w gb to w zwiazku z tak mocna bateria nie stracę gwarancji i serwis podejmie się pełnej naprawy ewentualnych szkód do których wogole nie powinno dojść ale dla mojego spokoju mi to przysłali...

Niestety wiadomo jak to jest z gwarancjami... a przy 11.1 jednak gb obrywa porządnie a do tego z tego co widzę po filmikach to szybkostrzelność + dźwięk repliki bardziej przypomina podkręcony młynek do kawy a nie prace repliki karabinu... dlatego przed ostateczna decyzja i zakupem baterii postanowiłem poprosić o radę czy ta batka 7,4 jednak powinna spokojnie uciągnąć czy faktycznie iść w kierunku 11.1 ... od razu uprzedzam pytanie czemu nie pożyczę baterii i nie sprawdzę... kumpel ma w batkach wejście t conncect a ja mam małą tamya ... a nie chce na dzień dobry zmieniać wtyczek... będę wdzięczny za rady. pozdro

Posted

Protip:

>bierzesz 2 kable

>obcinasz izolację na końcach

>wsadzasz we wtyczkę w replice

>drugie końce wsadzasz we wtyczkę w baterii pamiętając o polaryzacji

>sprawdzasz jak działa

Posted (edited)

Kup 11.1 o dużej wydajności prądowej. Nikt nie każe ci walić cały czas full auto, a za to będziesz miał natychiastową reakcję na spust. 7.4 przy tej sprężynie będzie mułowate, a przez duże spadki napięcia przy strzelaniu ascu będzie świrowało i odcinało zasilanie.

Jeżeli serwis/ producent zaleca 11.1, i nie tracisz przez to gwarancji to nie ma się nad czym zastanawiać.

Edited by Nitro
Posted

Tak jak piszą koledzy bierz 11.1 i nawet się nie zastanawiaj. Stockowy silnik specny to nie potwór, żeby na 11.1 mieć kosmiczny rof. Ps. akurat zmiana wtyczek na t-deans to dobry pomysł.

Posted

Nie może. Jeśli przemilczysz ten fakt to jakby się dowiedzieli? Wróżenie z gb? Albo inaczej; jaka różnica im wyjdzie jeśli zniszczenie czegoś w gearboxie nastąpi od wysokiego roofu albo od felernej już od nowości danej części? Żadna. Teoretycznie można stwierdzić jakie są najczęstsze skutki dużego roofu, ale nikt nie będzie miał 100% pewności.

A jak jeszcze potwierdzili ci to na "piśmie" to nawet i na 14v możesz śmigać :]