Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam :icon_smile:

Od pół roku jestem posiadaczem Aresa msr338 po tuningu u Barta. Wszystko pięknie ślicznie z wyjątkiem jednego - gdy liczba kulek w magazynku oraz małym pojemniczku (w którym lądują te kulki z magazynka) się obniża to następuje problem z przeładowywaniem. Konkretnie chodzi mi o to że dopóki nie obniżę lufy w kierunku ziemi to kulka raz się załaduje, a raz nie, z czego 8/10 strzałów jest pustych. Po ponownym włożeniu pełnego magazynka problem mija. Gdzieś słyszałem, że jest to częsty problem replik w których te pojemniczki są instalowane (brak mi tu ich fachowej nazwy). Da się z tym żyć ale jest to po prostu uciążliwe kiedy z magazynka o pojemności 70 kulek wystrzeliwujesz normalnie niecałą połowę a przy reszcie musisz kombinować albo po prostu przeładowywać... Tak więc istnieje jakaś możliwość "naprawy" tego błędu? :icon_smile:

pozdrawiam

Edited by Panzerny
  • 5 years later...
Posted

Tam magazynek jest pod komorą ładowania tak  jakby to był oryginalny karabin snajperski. Tak naprawdę jednak kulki idą dalej, muszę pokonać drogę w przód. Przez co pojawia się problem z wadliwym systemem Aresa. Kulki po prostu nie dochodzą i zostają w przedniej części pod lufą. Cóż dzięki temu całemu systemowi replika wygląda bardzo dobrze, dobrze się prezentuję i wkładamy magazynek jakby był to oryginał. Z tą jednak wadą, że system nie działa dokładnie tak jak chcemy.

Posted

To rozwiązanie widziałem już w kilku replikach, nawet chyba jest w jednej ze snajp Marui (Macmillan czy jakoś tak... m40...coś tam ;) ). Rampa nie bierze czynnego udziału w ładowaniu kulek tylko działa jako przedłużenie magazynka . Po włożeniu pierwszego maga tracisz tyle kulek ile mieści się w rampie. Resztę przepycha sprężyna maga , popychając kulki w rampie do komory. Z pierwszego maga nigdy nie wystrzelasz wszystkich kulek. Jeśli rampa ma blokadę powrotną kulek ( nie wysypią się z rampy po wyjęciu maga ) to radzę Ci za pierwszym razem załadować pełnego maga do gniazda, uzupełni się rampa, wyjmujesz maga i doładowujesz do pełna maga kulkami i znowu wkładasz maga do gniazda. Wtedy wystrzelasz cały magazynek kulek. Kiedy replika przestaje ładować kulki zmieniasz maga na świeży , zostawiając te kulki w rampie w spokoju. Jak kulki będą w rampie to po wymianie maga znowu będziesz miał możliwość wystrzelać tyle ile mieści się w magu. Taki popaprany system. Nawet w replikach pistoletów Marui Gindan (semi auto spring) jest to rozwiązanie. Replika przez to nigdy nie zostaje rozładowana po wystrzeleniu maga kulek przez tą rampę. W tym systemie nie ma płetwy podającej rampą kulki po jednej. Ten system to takie na siłę i na łatwiznę jednocześnie robienie repliki snajpy z magiem we właściwym miejscu. Ludzie mówią, że mniej zacinek niż w AWS TM , ale mało kto wie dlaczego, pisałem o tym jak łatwo to rozwiązać w innych tematach...